3 redenen om nu in online marketing te investeren

Het begrip online marketing komt tegenwoordig steeds meer langs in de media. Als je naar de media kijkt om meer te weten te komen over het begrip online marketing dan zul je merken dat er nog veel onduidelijkheid is over dit begrip en dat het op diverse manieren wordt geïnterpreteerd. Verschillende interpretaties zijn helemaal niet nodig, want het is namelijk heel makkelijk om uit te leggen.

 

Zoek jij een goed online marketingbureau? Informeer eens bij Go4Goals naar de mogelijkheden.

Niet meer zonder online marketing

We hebben het zelf niet door, maar veel mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet, Google en social media. Wil je al het nieuws meekrijgen dan heb je internet nodig om dat te doen. Weet je iets niet dan zul je snel gaan zoeken bij Google. Ben je op zoek naar een persoon dan zul je snel genoeg naar social media gaan. Tegenwoordig kunnen we niet zonder internet en we hebben het nog geeneens door. 

Voordelen van online marketing

Met offline marketing technieken is het moeilijk te weten hoeveel rendement je precies uit je acties kunt halen. Met online marketing is dat helemaal anders en heeft als grote voordeel dat je precies kunt weten wat je per bezoeker betaalt en wat je lead gaat kosten. Je kunt hierdoor heel eenvoudig bepalen wat het rendement is en op basis van de cijfers een marketing budget opstellen. Men zegt wel eens meten is weten en dat geldt vooral bij online marketing.

De oneindige toegankelijkheid van online marketing

Internet is voor iedere persoon toegankelijk en er zijn geen geografische limieten. Heb je een winkel in Friesland dan zullen er weinig klanten uit Limburg speciaal naar je winkel komen. Deze klant kan echter wel een potentie hebben en het is zonde deze potentiële klanten aan je voorbij te laten gaan. Internet kan dit probleem heel makkelijk oplossen, want met één klik kan deze potentiële klant jouw winkel bereiken. Deze kans kan je niet zomaar laten gaan. Dit voorbeeld gaat overigens verder dan alleen Nederland en is ook internationaal het geval. Ook bezoekers uit het buitenland kunnen de website van je winkel bezoeken en producten bestellen. In veel landen is men met online marketing al veel verder dan in Nederland. Uit onderzoek van Google blijkt dat landen zoals Verenigd Koninkrijk en Duitsland veel verder zijn met online marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *