3 voordelen aan het werken in de Cloud

Je hoort het overal ‘’werk jij al in de Cloud?’’. Van flexplekken op kantoor tot gemakkelijk thuis werken (of in een hangmat op een strand). Tegenwoordig kan het allemaal, je kan overal gaan zitten en direct aan de slag, dat is wat de Cloud Werkplek biedt. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen? Hieronder vind je 3 belangrijke voordelen van het werken in de Cloud.

  1. Altijd en overal veilig online werken

Of je nu werkt met je laptop, pc of mobiel. Waar je ook bent, je hebt al je bestanden altijd veilig en overal bij de hand. Het enige wat je nodig hebt is een internet verbinding. Wanneer je team altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen, zijn ze in staat om meer en beter samen te werken. Door de Cloud Werkplek kunnen bedrijven hun medewerkers meer flexibiliteit bieden, zodat ze kunnen genieten van de work-life balance die bij hen past zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Hierdoor kunnen ze hun ideale werkomgeving creëren. En wat is er nu beter dan je eigen werkomgeving te kunnen kiezen? Op het strand, bij een waterval of thuis met de kat?

  1. Back-up en recovery

    IT en data zijn enorm belangrijk voor jou en je organisatie. Als er iets gebeurt wil je dat de bedrijfsschade zoveel mogelijk wordt beperkt, je personeel aan het werk kan en je bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel is. Neem bijvoorbeeld een verloren laptop of een brand in je bedrijfspand. Deze calamiteiten vormen een gigantisch probleem. Een mogelijk groter verlies dan het verlies van een duur apparaat zijn de verloren gevoelige gegevens erin. Werken in de Cloud bied je meer zekerheid bij dit soort situaties. Je bedrijfsgegevens continu worden bewaakt en geback-upt. Zo zijn al je gevoelige gegeven altijd beveiligd, zelfs als er wat met je materiaal gebeurt. Met een goed calamiteitenplan en de Cloud Werkplek kan jij altijd verder.

  2. Samen werken in de Cloud

    Elke vorm van samenwerken is anders. Een presentatie voorbereiden met z’n tweeën op kantoor? Of is er een belangrijke meeting met 20 collega’s op 4 vestigingen en moeten actuele documenten beschikbaar zijn? De Cloud Werkplek is flexibel, veilig en helemaal in te richten op jouw manier. Alle bestanden worden centraal opgeslagen en iedereen ziet en kan werken in dezelfde bestanden. Hierdoor raakt er geen documentatie meer kwijt doordat niemand meer bestanden heen en weer hoeft te sturen via de mail. Door online in de Cloud te werken ziet en heeft iedereen de actuele versie. Grotere zichtbaarheid betekent een betere samenwerking, en uiteindelijk een beter resultaat.

Bonus: Milieuvriendelijk

Alle bovenstaande voordelen zijn zeker belangrijk. Maar er komt bij het werken in de Cloud nog een zeer belangrijk voordeel naar voren. Werken in de Cloud is milieuvriendelijk. Doordat je medewerkers makkelijker online kunnen werken hoeven ze minder vaak onnodige afstanden in de auto af te leggen. Hierdoor staan ze minder in de file, rijden er minder auto’s op de weg en heb je dus minder uitstoot. Tijd is geld, en als je medewerkers in de file staan en niet verder kunnen met waar ze goed in zijn, verlies je als bedrijf kostbare minuten. Een win-win voor iedereen.

Voor veel mensen is ‘’werken in de cloud’’ nog een vaag begrip. Je hoort het overal, maar niemand weet precies wat het inhoud. Dit is omdat je jouw online werkomgeving zo kan inrichten dat het helemaal bij jou behoeftes aansluit. Dat is het mooie van het werken in de Cloud. Je hebt je kantoor altijd bij je, waar je ook bent. Dus mijn vraag is; Wat is jou ideale werkomgeving? Want wie weet is jou ideale werkplek nog niet eens zo onrealistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *