4 tips voor een professionele CV!

Wanneer je gaat solliciteren is het belangrijk om een goede CV te hebben. Je zult jezelf immers moeten onderscheiden van de andere kandidaten! Met een slechte CV wordt je meestal niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, dus valt het vinden van een baan niet mee. Daarom geven wij je in dit artikel enkele tips voor het opstellen van een professionele CV!

Tip 1: Creatieve uitstraling

Veel CV’s zien er erg basic uit. Wanneer er voor een functie veel sollicitanten zijn, wil je voorkomen dat jouw saaie CV ergens onderaan de stapel komt te liggen. Je zult dus moeten zorgen dat je CV opvalt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van kleur. Een rode of blauwe border aan de bovenkant op zijkant van je CV springt meteen in het oog. Let er echter wel op dat je het professioneel houdt; het moet dus geen kleurplaat worden!

Tip 2: Goede indeling

De tweede tip is om te zorgen voor een overzichtelijk indeling. Zet niet alles door elkaar, maar denk na over de structuur. Zet alle persoonlijke gegevens bij elkaar, je werkervaring onder een apart kopje en je opleidingen in een apart kopje. Houdt ook een chronologische volgorde aan bij je werkervaring en opleidingen, waarbij de meest recente datum bovenaan staat. Deze is immers het belangrijkste!

Tip 3: Wat wel en wat niet?

Denk goed na over welke werkervaring je wel en niet in je CV vermeld. Solliciteer je bijvoorbeeld voor een hoge functie, zet dan niet op je CV dat je 7 jaar geleden in de zomer aardbeien hebt geplukt bij de boer om de hoek. Zet bij voorkeur dus alleen relevante werkervaring erop, en geen korte irrelevante bijbaantjes van vroeger.

Tip 4: Een professionele foto

Tegenwoordig zijn bijna alle CV’s voorzien van een foto. Op deze manier geef je jouw CV een persoonlijke tint, en geef je de lezer van de CV een betere indruk van jou als persoon. Belangrijk hierbij is echter dat je een zakelijke foto gebruikt. Gebruik dus geen vakantiefoto met je vrienden in Mallorca of een selfie met je hond wanneer je solliciteert voor een formele functie. Heb je geen formele foto van jezelf, doe dan een professionele fotoshoot bij link fotografie in Breda of Utrecht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *