4 tips voor software voor bedrijven

Waarschijnlijk gebruik je al de nodige software in het dagelijkse werk. Dat kan ook niet anders, omdat de wereld dermate geautomatiseerd is dat zelfs de bijna bejaarde groenteboer het niet meer redt met alleen zijn schriftje. Op het gebied van software zijn er vele mogelijkheden. In dit artikel staan 4 tips die jou ongetwijfeld vooruit gaan helpen, onder meer op het gebied van salarisverwerking, accountancy en Customer Relationship Management.

Salaris software

Goede salarisadministratie software gaat je veel opleveren. Om te beginnen tijd, omdat zaken zoals de salarisverwerking geautomatiseerd worden. Tijdbesparing heeft als direct gevolg dat de salarisadministratie minder geld kost. En als belangrijkste voordeel is er meer tijd over om naar de strategie te kijken. Salaris software stelt een accountant in staat om in de spreekwoordelijke helikopter plaats te nemen en te kijken naar de lange termijn en naar zaken die verbeterd kunnen worden. En dat gaat je als ondernemer pas écht iets opleveren.

Speciale software voor accountants

Accountants opgelet, behalve software voor de salarisadministratie zijn er nog veel meer tools die jullie werk makkelijker maken. Software voor accountants heeft zich zover ontwikkeld dat het verwerken van de salarissen en het verzenden van salarisdocumenten volledig kan worden geautomatiseerd. Het complete kantoor werkt hierdoor efficiënter. Er worden geen fouten meer gemaakt en gegevens kunnen snel en makkelijk worden opgeslagen. Uit de software komen zelfs complete rapporten rollen die je kunt gebruiken om de klant van het beste advies te voorzien.

CRM

CRM, oftewel Customer Relationship Management, stelt je in staat om een strategische visie te vormen en in te zetten om relaties met klanten op te bouwen, te onderhouden en te verbeteren. Met CRM software bespaar je niet alleen een hoop geld en tijd, maar het levert je, mits goed gebruik, ook het nodige op.

CRM is een snel groeiende softwaremarkt. Het voordeel is dat er allerlei pakketten beschikbaar zijn. Zowel grote ondernemingen als zzp´ers kunnen van dit systeem profiteren.

Projectmanagement

Voor vrijwel elke taak is er software beschikbaar om de taak zo soepel mogelijk te laten verlopen. Projecten zijn hier een voorbeeld van. Het zijn leuke klussen, maar ze kunnen nogal hectisch zijn. Naast het werk is er ook nog de verantwoordelijkheid voor het laten slagen van het project. Projectmanagement software zorgt er onder meer voor dat de communicatie helder verloopt. Daarnaast is het een houvast voor iedereen die bij het project betrokken is. Alle betrokkenen kunnen op ieder moment de workflow bekijken.

Voorraad

Ondernemers die producten verkopen, hebben een voorraad. Vroeger volgde men het voorbeeld van de eerder genoemde groenteman, maar tegenwoordig wordt er niks meer in schriftjes bijgehouden. Dit zorgt meer dan waarschijnlijk voor schommelingen in de balans. Gelukkig is er handige software beschikbaar, die bijna alles voor je doet. Een voorbeeld. Voordat de magazijnmedewerker aan de inkoper heeft doorgegeven dat de voorraad van een bepaald product op is, heeft de software diezelfde inkoper al een seintje gegeven dat het product besteld moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *