5 SEO-tools die je niet mag overslaan

Ben je momenteel bezig om je website beter vindbaar te maken in Google? Dan is het zeker aan te raden om tools te gebruiken. Deze hulpmiddelen geven jou waardevolle informatie om je website te laten stijgen in Google. In dit artikel wordt besproken welke SEO-tools je niet mag overslaan.

KWFinder

Met behulp van de KWFinder vind je interessante zoekwoorden waar veel zoekvolume op zit. Ook is deze tool handig om te gebruiken voor SEA en het vinden van goede anchors. De KWFinder heeft een gratis versie en een betaalde variant. Bij de gratis versie kan je wel een beperkt aantal zoekwoorden per maand invoeren.

Het voordeel van de KWFinder is dat deze tool een filterfunctie heeft. Hierdoor kan je een zoekwoord specificeren per land en taal. Ook heb je de optie om naar alternatieve zoekwoorden te gebruiken.

De KWFinder tool vind je op KWFinder.com. Je hebt op deze website de mogelijkheid om een betaalde variant te kiezen. Je hebt verschillende pakketten, afhankelijk van welke zoekopdrachten je maximaal per maand kunt uitvoeren.

SEO Powersuite

SEO Powersuite is een zoekmachineoptimalisatie tool voor de belangrijkste SEO-onderdelen. Met Powersuite ontdek je bijvoorbeeld hoe hoog je klant op bepaalde keywords rankt, vind je keywords met veel zoekvolume, zie je het backlinkprofiel en vind je verdere informatie voor on-page SEO-analyses.

De Powersuite is dus een alles-in-1-tool. Je hebt een gratis variant en een betaalde versie. Door deze tool kan je veel analyses automatiseren. Zo kan je met een paar klikken on-page rapporten uploaden, waarin gegevens staan om je website verder te optimaliseren.

Deepcrawl

Deepcrawl is een tool voor technische SEO. De crawler van Deepcrawl gaat op zoek naar de belangrijkste technische SEO-onderdelen en vergelijkt jouw scores met andere websites. Zo ontdekt deepcrawler welke pagina’s niet worden gecrawld, zie je hoe het crawl budget wordt uitgegeven, ontdek je fouten in de navigatie van je website en pagina’s die geen 200-code hebben.

Content King

Met Content King ontdek je hoe je content op je pagina verbeterd kan worden om beter vindbaar te worden in Google. Content King profileert zich voornamelijk als een tool voor contentoptimalisatie, maar je kunt het ook gebruiken voor technische SEO, zoals de Robots.txt en de sitemap. Zo lees je bijvoorbeeld of dat de H1-header niet uniek is, dat de sitemap niet in de Robots.txt is opgenomen en controleert de tool of de canonical links goed zijn opgesteld. Het handige aan Content King is dat je via de e-mail updates krijgt over aanpassingen en fouten op de website.

GTmatrix

Websitesnelheid is één van de belangrijkste SEO-factoren. Wist je dat 40 procent van de bezoekers afhaakt als de website langer dan 2 seconden laadt? Het is dus raadzaam om een tool als GTMatrix te installeren. Met GTMatrix ontdek je hoe snel je website is, waarom de website snel of langzaam is en wat je hier tegen kunt doen. Zo behoud jij je bezoekers op je website!

Kortom, er zijn veel SEO-tools die jouw website beter vindbaar maken. Voor welke SEO-tools ga jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *