5x Waarom steeds meer zzp’ers voor een flexplek kiezen

Behoor jij als ZZP’er ook tot de groep die steeds vaker voor een flexplek kiest? Welkom bij de club! Uit onderzoek blijkt dat steeds meer zelfstandigen kiezen om te werken vanaf een flexplek. Hieronder vijf redenen waarom deze werkende groep daarvoor kiest. 

Goedkoop

Ben je ZZP’er en op zoek naar een werkplek? Dan is het vaak een erg prijzige optie om op zoek te gaan naar een eigen ruimte om te huren. Bij een flexplek betaal je soms een kleine bijdrage of dien je een consumptie af te nemen in ruil voor het gebruik maken van een flexibele werkplek. Dit is dus een veel goedkopere optie dan het maandelijks huren van een vaste (kantoor)ruimte. 

Ritme en regelmaat 

Heb jij behoefte aan ritme en regelmaat? Dan is het een goed idee om te werken vanaf een flexplek. Door niet vanuit huis te werken, heb je ook geen afleidingen zoals kinderen, huisdieren of een partner die ook thuis aan het werken is. Door je werk te verrichten vanaf een flexplek zorg je ervoor dat je je in een nieuwe omgeving bevindt en je hier je werk optimaal en zonder afleiding uit kunt voeren. 

Nieuwe contacten

Doe jij graag nieuwe (zakelijke) contacten op? Ook dan is het werken vanaf een flexplek een goed idee. De kans is groot dat je gelijkgestemden treft, waarbij je elkaar kunt inspireren en motiveren, of kunt brainstormen over bepaalde projecten of vraagstukken. 

Locatie

Flexplekken zijn vaak gelegen in het centrum van grote steden, dichtbij stations en park and rides of op toffe, inspirerende plekken, waar je zeker eens geweest wilt zijn, zoals een bibliotheek van een universiteit, een monumentaal oud schoolpand of een karakteristieke oude loods die is omgebouwd tot hal met allerlei lunchtentjes met flexplekken. Ben je op zoek naar flexplekken in Rotterdam? Dan zul je versteld staan hoeveel en op welke locaties er flexplekken te vinden zijn. 

Inspiratie en motivatie

Ben je op zoek naar nieuwe inspiratie en motivatie na de coronaperiode? Ook dan is de kans groot dat je dit gaat vinden tijdens het werken vanaf een flexplek. Een andere omgeving zorgt voor nieuwe prikkels, nieuwe mensen om je heen en dus ook nieuwe inspiratie en motivatie om je werk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *