Aandachtspunten bij aanschaf van een bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk als je een kantoorbaan hebt. Zit je namelijk voor langere tijd in een verkeerde houding achter je bureau, dan is de kans groot dat je lichamelijke klachten krijgt die soms zelfs langere tijd duren. Daarom is het een aanrader om zoveel mogelijk te proberen dit te voorkomen door de aanschaf van een goede bureaustoel. Hieronder enkele aandachtspunten bij aanschaf van een bureaustoel.

Prijs

Uiteraard is het van belang om te kijken wat voor budget je hebt voor de aanschaf van een bureaustoel. Een goede bureaustoel kan makkelijk honderden euro’s kosten en wil je een geheel ergonomisch model, dan ben je nog meer geld kwijt. Echter doe je heel lang met een goede bureaustoel, dus wat dat betreft is het altijd een goede investering. Kijk ook eens naar de mogelijkheden vanuit je werkgever om een bedrag bij te dragen. Zeker na Corona is het belang van een thuiswerkplek of een goede ergonomische werkplek echt wel duidelijk bij een werkgever. Navragen of het bedrijf waar je werkt dus bij wil dragen aan een nieuwe bureaustoel is dus zeker een aanrader. Op Scholtenswerkplek.nl vind je topkwaliteit bureaustoelen voor een ergonomische werkhouding.

Hoogte en verstelbaarheid

Zorg ervoor dat de bureaustoel die je aan wilt gaan schaffen in hoogte verstelbaar is. Zo kun je ervoor zorgen dat de stoel precies op de juiste hoogte voor jou kan worden afgesteld. Ook is het belangrijk dat de zijsteunen verstelbaar zijn en de rugleuning, zodat je ervoor kunt zorgen dat zowel je bovenlichaam als je benen op de juiste manier ondersteund worden. Voor een volledig ergonomisch stoel kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een Herman Miller Aeron bureaustoel. Deze bureaustoelen kenmerken zich door het ergonomische design en zorgen ervoor dat je zonder fysieke klachten je werk voor langere tijd achter een bureau kunt voortzetten.

Bekleding

Vinyl, stof of leer zijn de soorten bekleding die het meest worden gebruikt voor een bureaustoel. Een stoffen stoel is altijd lekker warm, maar vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Bij leren bekleding wrijf je alles makkelijk weg, maar kan het, zeker in de winter, wel koud aan je lichaam voelen om erop te gaan zitten. Denk er ook aan dat donkere bekleding een betere optie is voor op kantoor, omdat het netter staat en omdat een lichte kleur nu eenmaal snel vies wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *