Als ondernemer in de zorg is een NEN 7510 certificering verplicht

De NEN7510 norm is verplicht in de zorg maar ook de ICT dienstverleners moeten kunnen aantonen dat ze hieraan voldoen. Met een certificering van Digitrust toon je eenvoudig en onafhankelijk aan dat de informatiebeveiliging binnen de organisatie wel op orde is. Wij van Digitrust willen bijdragen aan een wereld waar informatie veilig is.

Wat is een NEN 7510 certificering?

Sinds 1 januari 2018 moeten zowel verantwoordelijke voor een elektronisch uitwisselingssysteem als zorgaanbieders voldoen aan de NEN 7510 op basis van het Besluit Elektronische Gegevensverwerking Zorgaanbieders. Met een NEN 7510 certificering toont je aan dat je een goed werkend managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft, waarbij de persoonlijke gezondheidsinformatie, zoals patiëntgegevens bij jouw bedrijf goed beveiligd zijn. De overheid wil naar aanleiding van recente debacles dat zorgaanbieders of verantwoordelijke voor een elektronisch uitwisselingssysteem steeds zorgvuldiger omgaan met persoonlijke gezondheidsinformatie.

Ga gelijk aan de slag met de NEN 7510 checklist

Aan de slag met de NEN 7510 checklist? Het geeft een goed beeld van wat er komt kijken bij de voorbereiding op een certificering. De NEN 7510 norm bestaat uit twee delen. Deel 1 van de norm gaat over het managementsysteem, terwijl deel 2 gaat over de beheersmaatregelen die u kunt nemen om de risico’s te beperken en te voldoen aan de eisen. Voor een NEN7510 certificering is het verplicht om het primaire zorgproces in scope te hebben. Zodra u een goed beeld heeft van de scope en de eisen voor de NEN 7510 is het belangrijk om de risico’s binnen uw (zorg) organisatie in kaart te brengen. Vragen over de NEN 7510 checklist of benieuwd naar de mogelijkheden voor een certificering? Onze specialisten vertellen u daar graag meer over.

Wat kunt u verwachten bij Digitrust?

DigiTrust helpt uw organisatie graag bij het realiseren van uw certificering en is in Nederland en internationaal dé expert op het gebied van informatiebeveiliging. Bij DigiTrust kunt u verwachten dat je snel respons krijgt op al je vragen en dat wij op korte termijn uw audit inplannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *