Assessment

Assessments – Investeer in de juiste collega!

De wereld veranderd steeds sneller om ons heen. Om als bedrijf mee te kunnen gaan in het snelle tempo van het bedrijfsleven, wil je de geschikte mensen op de juiste plek hebben zitten. Je wilt daarin meteen de juiste keuze maken. Maar hoe weet je nu op basis van een aantal gesprekken of iemand daadwerkelijk de geschikte collega is. Het afnemen van assessments is een uitkomst!

Door het afnemen van assessments krijg je een goed inzicht in wie de persoon is, wat zijn of haar vaardigheden zijn en wat diegene wil bereiken. Het kan namelijk best zo zijn dat je al snel door hebt wat iemand zijn/haar kwaliteiten zijn. Maar passen zijn of haar ambities ook bij de ambities van het bedrijf. Gaat iemand wel goed in de groep passen. Zaken die allemaal gerelateerd zijn aan een productieve en gezellige werksfeer. Maar hoe moet ik zo’n assessment afnemen? Aan welke criteria moet ik denken Welke methodes en soorten assessments zijn er eigenlijk? Vragen die waarschijnlijk meteen bij u opkomen. Gelukkig kunt u altijd een assessmentbureau, zoals Verschoor & Oudshoorn, inschakelen die u helpt met het opzetten van assessments en vinden van de geschikte kandidaat.

Assessment in verschillende varianten

Assessments komen voor in allerlei soorten en maten, afhankelijk van het doel dat u voor ogen heeft. Elke functie, sector of leeftijdsgroep vraagt om een andere aanpak. Bent u op zoek naar een nieuwe financieel directeur voor uw organisatie? Zoekt u een nieuwe monteur die stressbestendig is? Of ben je juist voor jezelf op zoek naar een richting die bij jou past. Als het te bereiken doel helder is, is een assessment altijd een uitkomst.

Management assessment

U bent op zoek naar een geschikte kandidaat voor een bestuurlijke functie. Erg belangrijk dat u de juiste persoon vindt want deze bestuurder of directeur gaat (mede) de koers van de komende jaren bepalen en heeft een grote verantwoordelijkheid over de organisatie. Een management assessment helpt u bij het vinden van de juiste persoon. Het geeft u namelijk inzicht in het type leider dat een persoon is, de visie die de persoon over uw organisatie en sector heeft en de strategie die hij of zij hierop zou toepassen. U ziet aan de hand van de resultaten of dit de bestuurder is die u zoekt.

Competentie assessment

Een competentie assessment is in meerdere opzichten een uitkomst. Niet alleen om een beter beeld van kandidaten te krijgen, maar ook om beter inzicht te krijgen in uw huidige werknemers. Wat zijn iemands doelen en ambities. Bij wat voor soort leiderschap voelt diegene zich prettig. Mensen maken uiteindelijk het verschil binnen een organisatie. Dan wilt u dat zij zich op de meest efficiënte manier in kunnen zetten voor uw organisatie. Sluit de managementstijl van uw toekomstige manager daar niet bij aan, kan dit frictie opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *