Bedrijfscertificeringen krijgen en promoten

Een bedrijf met een keurmerk of met bepaalde bedrijfscertificeringen kan veel meer omzet maken. Zaken doen met een bedrijf dat certificaten heeft, is altijd goed en dit wil je natuurlijk ook voor je onderneming. Er zijn verschillende bedrijven die je kunt inschakelen voor het certificeren en die je hierin ondersteunen. Het behalen van een certificaat kan moeilijk zijn, maar je kunt dit met de juiste ondersteuning behalen. Bedrijfscertificeringen omtrent kwaliteit zijn van groot belang wanneer je producten verkoopt. Een ISO 9001-certificering is het ideale certificaat en je kunt hiermee de verkoop stimuleren. 

 

Je hebt ook certificaten voor de veiligheid en dit is de SCL-certificering. Wanneer je bepaalde certificaten hebt voor je onderneming is het van belang dat je dit promoot. Potentiële klanten vinden dit belangrijk en hier wordt veel naar gekeken. Maar hoe promoot je bedrijfscertificeringen? In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen en kun je daar meer over te weten komen.

Website

Je hebt waarschijnlijk een website voor je onderneming, hiermee communiceer je met de klanten. De klanten kunnen hier informatie over het bedrijf opzoeken en waarschijnlijk producten en diensten bestellen. Je kunt eventueel op de website een pagina wijden aan je certificeringen en de waarde hiervan. Het is een mooie toevoeging aan de missie en visie van je onderneming en laat zien dat je professioneel bent. Bij de certificering kun je informatie geven over het verband van het certificaat en de onderneming. Heb je een onderneming waar veiligheid van groot belang is? Geef dan informatie over waarom het certificaat zoveel bijdraagt aan de veiligheid. 

 

Wanneer je net een certificaat hebt behaald met je onderneming, kun je dit ook goed promoten op Social Media. Heb je een Instagram Account met veel volgers? Laat dan aan al je volgers zien dat je het certificaat hebt behaald. Misschien zorgt dit ervoor dat paar volgers hierdoor juist aankopen maken bij je onderneming.

Andere promotie

Je kunt ook in het echt promoten met je certificaten en dit kun je op verschillende manieren doen. Heb je een schildersbedrijf en heb je een certificaat voor de veiligheid? Je kunt dan via de bedrijfsbussen het certificaat promoten. Dit is een goede toevoeging aan de bestickering die je al op het voertuig hebt zitten. Wanneer je op de snelweg rijdt kunnen potentiële klanten dit zien en misschien contact met je opnemen. Je moet er wel voor zorgen dat de sticker te zien is op het voertuig.

 

Heb je een pand voor je onderneming? Dan is het natuurlijk ook leuk om je certificaten aan de muur te hangen in je pand. Je krijgt bij het behalen van een certificaat vaak een fysiek certificaat en je kunt dit inlijsten en aan de muur hangen. Zorg ervoor dat je om de paar maanden de lijstjes goed schoonmaakt, zodat het zichtbaar blijft voor de klanten. Je kunt eventueel net zoals bij de bedrijfsauto’s stickers van de certificering op de ramen van je pand plaatsen. Je kunt tenslotte klanten binnen je bedrijf informeren over het behalen van een certificaat via een nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *