Bedrijven die deze tip gebruik groeien jaarlijks meer

Elk bedrijf moet eens in de zoveel tijd opnieuw een kosten- en batenbalans opstellen. Want een duidelijke overzicht van geldstromen, resulteert betere doeleinde. Misschien heb je jaren geleden een abonnement afgesloten die je nu helemaal niet meer nodig hebt. Of misschien kom je er achter dat betaald voor verouderde software. Al deze omzet kun je herinvesteren in het bedrijf.

Aan het einde van dit artikel weet jij hoe je kunt besparen op vaste lasten en hoe je dit kunt herinvesteren in je bedrijf.

De fout van het menselijke brein

Denk eens met me mee:

Heb je wel eens iets gekocht waarvan je achteraf dacht: waarom heb ik dit gekocht. Of misschien dacht je: waar heb ik dit voor nodig?

Ik wel. En ik weet vrijwel zeker jij ook. Ik weet dit vrijwel zeker, omdat het is een van de manieren hoe mensen leren – en het is niet iets om je voor te schamen. Dit fenomeen geeft aan hoe het menselijk brein werkt. Je leert vooral door trial en error; dit betekent dat je er pas achteraf achter dat iets geen goede investering is.

Dit is exact de reden waarom het verstandig is eens in de zoveel tijd opnieuw te kijken naar je kosten en baten. Je komt er namelijk pas achteraf achter of je jouw welverdiende geld beter ergens anders in kunt investeren.

Waar kun je op besparen

Laten we kijken naar een van de meest gemaakt fouten: de abonnementen. Abonnementen zijn overeenkomsten voor een langdurige periode. Als de officiële periode in gaat dan kun je er vaak niets meer aan veranderen om dit tegen te gaan.

De grootste valkuil ontstaat doordat je voor een lange periode niet meer bezig bent met het abonnement en deze automatisch wordt verlengd. Als je weet dat dit vaker bij je is gebeurd dan is dat iets waar je rekening mee kan houden. Sluit voortaan geen abonnementen af, maar kies voor alternatieven.

Een van de beste voorbeelden is het afsluiten van telefoon abonnementen op naam van de zaak. Als je veel belt kan dit handig zijn. Maar als jij degene bent die vaak wordt gebeld, kies dan voor een prepaid. Je kunt makkelijk honderden euro’s besparen op jaar basis als je besluit om over te stappen op een prepaid.

Of misschien heb je een auto van de zaak. Ook hierop kun je veel besparen.

Gebruik het hefboomeffect

Als je erachter komt dat je kunt besparen, gebruik dit geld dan verstandig. Persoonlijk raad ik aan om gebruik te maken van het hefboomeffect. Dit betekent dat je met een kleine hoeveelheid kracht een grote resultaat kunt behalen. Wat bedoel ik hiermee? Gebruik het gespaarde financiën om te herinvesteren in jezelf of in je bedrijf. Denk hierbij aan het volgen van een trainging of het automatiseren van een overbodige taak.

Kortom: controleer je kosten en baten balans. Controleer je abonnementen. En gebruik je extra vermogen om meer vermogen te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *