Belangrijke buitenboordmotor onderdelen

Buitenboordmotor onderdelen zijn voor groot belang voor de kwaliteit en veiligheid van uw boot. Welke onderdelen zijn er en wat zijn de belangrijkste aspecten van die onderdelen? Wij noemen hier de onderdelen die van belang zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van die onderdelen.

Ten eerste is er de impeller. Het is een onmisbaar onderdeel aan uw buitenboordmotor. Impellers slijten snel, waardoor die ook regelmatig vervangen moeten worden. Het bevindt zich in de koelwaterpomp en zorgt ervoor dat de koelwaterpomp goed blijft functioneren. Daarnaast is het verstandig om een reserve impeller aan boord te hebben, zodat je de impeller altijd kunt vervangen, mocht die kapot gaan. Het is vrij eenvoudig om een impeller te vervangen. Wat je doet is eerst de kraan van de koelwaterpomp dicht draaien. Daarna draai je de bouten van het pomphuisdekseltje los en haal je die eruit. Vervang nu de oude impeller door de nieuwe en je kunt weer varen!

Daarnaast is de bootschroef ook een belangrijk en onmisbaar onderdeel. Er zijn verschillende soorten bootschroeven. Je hebt de keus uit een aluminium, RVS of kunststof bootschroef. De meest gebruikte is de aluminium bootschroef. Wanneer de boot een pk heeft van boven de 40, wordt er aangeraden om voor een RVS schroef te kiezen. RVS schroeven zijn echter wel wat duurder, maar is wel de beste keuze als het gaat om power, snelheid en brandstofverbruik. Daarnaast is er ook nog de plastic kunststof schroef. Die wordt echter alleen  gebruikt voor motoren met een laag pk van 2 of 2.5. Wanneer de buitenboordmotor meer pk heeft, volstaat een aluminium bootschroef. Dit is altijd een degelijke optie en veilige optie. Bent u op zoek naar een nieuwe impeller of bootschroef, kijk dan eens op buitenboordmotor-onderdelen.nl. Zij hebben een uitgebreid assortiment voor u beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *