Beleggen voor beginners; waar begin je?

Ben je op zoek naar extra inkomsten? Door je geld goed te beleggen kan je zonder veel inspanning veel extra geld verdienen. Waar begin je met beleggen? In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden als je gaat beginnen met beleggen.

1.)   Jouw financiële situatie

Ten eerste is het zaak om je financiën goed door te nemen. Je moet namelijk zeker weten of geld kan missen. Je hebt natuurlijk altijd geld achter de hand nodig mocht bijvoorbeeld de wasmachine of je mobiele telefoon het begeven.

Ook moet je goed kunnen accepteren dat je belegging in waarde kan dalen. Beleggen kent immers risico’s! De waarde van belegging fluctueert constant, dus daar moet je niet te veel mee zitten!

2.)   Op welke manier wil je gaan beleggen?

Je kan op diverse manieren beleggen. Zo is het natuurlijk mogelijk om zelfstandig te beleggen. Het voordeel hiervan is dat je beleggingskosten een stuk lager zijn, maar je moet wel begrijpen waar je het beste in kan beleggen.

Verder kan je beleggen met behulp van een adviseur. Die kan bijvoorbeeld online advies krijgen, maar ook met persoonlijke begeleiding.

Tot slot is het mogelijk om geld te laten beleggen door een vermogensbeheerder. Voor minimaal 100.000 euro krijg je persoonlijke begeleiding. Je bepaalt zelf waar je in wilt beleggen. Vervolgens gaat de beheerder voor je aan de slag.

3.)   Zelfstandig of met begeleiding?

Vraag jezelf af: wat past het beste bij mij? Zelfstandig beleggen of beleggen onder begeleiding? Bedenk voor jezelf hoeveel ervaring je hebt in het beleggen. Ook het vermogen op je rekening en de mate van risico die je wilt lopen spelen ook een rol. Op basis van deze kenmerken weet je of het wel of niet goed idee is om het beleggen uit te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *