Ben jij cateraar? Investeer in een wijn koelkast!

Wanneer je vaak op diverse locaties moet cateren, dan is het handig om je wijnen in een wijn koelkast te bewaren op de juiste temperatuur. Je kunt kiezen uit wijnkoelkasten met een dubbele deur als je veel ruimte nodig hebt. Maar je hebt ook kleinere wijnkoelkasten. Het bespaart je ruimte in je andere koelingen. Investeer daarom in een wijnkoelkast.

 

Catering verzorgen op locatie

Wanneer je de catering verzorgt op locatie, dan kan het slim zijn om de wijnen die je serveert bij het menu in een speciale wijn koelkast te bewaren. Zo kan je ze op de juiste manier schenken. Tijdens een asperge seizoen worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals eten in de kas of op het land. In dit geval moet je er dus voor zorgen dat de bijpassende wijnen ook goed bewaard en geschonken worden. 

 

Hoe leuk is het om bijpassende wijn bij asperges te schenken in de kas of in een schuur bij de asperge boer. 

 

Verhuizen van de wijnkoelkast is de moeite waard

Het verhuizen van de wijnkoelkast klinkt misschien als veel werk, maar het is echt de moeite waard. De wijnen zijn op de juiste temperatuur. Je straalt er professionaliteit mee uit en je kunt gewoon lekker werken als een echte cateraar. Met ruimte voor je kwalitatieve voedsel en wijnbereiding. 

 

Bedenk wel van tevoren hoe groot je groepen maximaal zijn. Een keer kan het voorkomen dat je misschien een grotere groep hebt. Kijk op dat moment dan naar de oplossing of je apparatuur bijkoopt of een andere oplossing bedenkt. Maar neem voordat je een wijn koelkast koopt een beslissing wat jouw ultieme groepsgrootte is om lekker te werken en wat je aan kunt met jouw team. 

Welke wijnkoelkasten zijn handig voor cateraars? 

Wanneer je met kleine groepen werkt kan je kiezen voor een kleine wijnkoelkast. Dit verhuist natuurlijk het makkelijkste. De twee meest bekende merken die wij aanraden zijn de BODEGA en de LuzVini wijnkoelkast. In een kleine BODEGA wijnkoelkast kun je maximaal 12 flessen bewaren. In de LuzVini kun je er 22 bewaren. 

 

Bedenk van tevoren hoeveel wijn je per gezelschap nodig gaat hebben. Uit iedere fles van 750 ml gaan zo’n 6-7 glazen wijn. De aantallen die we hier noemen zijn geschikt voor kleinere gezelschappen. 

 

Wanneer je grotere gezelschappen gaat draaien, dan kun je het beste naar een horeca wijnklimaatkast kijken met meerdere zones. Zodat je ook meerdere wijnen kunt bewaren.

 

Zo heb je ook een vrijstaande wijnklimaatkast met 3 zones van BODEGA. Hier kun je al 145 flessen wijn in bewaren. Dit scheelt ontzettend in de capaciteit die je hebt. En wanneer je de bar inricht op een locatie, straalt dit ook weer professionaliteit uit. Je hebt van alles op voorraad en zult niet zonder wijn komen te zitten of wijn die niet op temperatuur is.  

 

Op dewijnkoelkast.nl kun je diverse wijnkasten vergelijken en ontdekken welke het beste past bij jou als cateraar. Bespreek ook zeker met je boekhouder of je dit als investering kunt opvoeren dit jaar in je boekhouding. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *