Boekhouden in de transportsector

De vele veranderen in de transportsector maken het boekhouden niet gemakkelijker. De schaalvergroting en het bundelen van transportbedrijven in fusies en overnames. Met ook nog een nieuwe markttoetreders die steeds onderscheiden van de grotere organisaties binnen logistiek en transport.

Accountants in transport en logistiek

Als ondernemers binnen de transportsector is het fijn wanneer financieel advies krijgen van een externe partij zoals Doomen & Quist | het accountantskantoor voor de transport sector. Het grote personeelstekort en de toenemende complexiteit en supply chain. Niet heel veel bedrijven hebben alles perfect geregeld en doen ook nog eens zelf de administratie. Maar de boekhouding kan altijd worden uitbesteed.

Internationale regels

Veel Nederlandse transportbedrijven hebben niet alleen te maken met de Nederlandse regels, maar ook met de Europese reglementen. Dat maakt de boekhouding er ook zeker niet makkelijker op. Enkele vragen die beantwoord moeten worden zijn: Hoe zit het met de btw bij de import en export van goederen vanuit of naar het buitenland? Hoe moet de loonadministratie worden ingevoerd? Welke arbeidsrecht hebben internationale werknemers? Dit zijn allemaal vragen die organisaties binnen de logistiek en transportsector voor zichzelf moeten beantwoorden.

Fusies binnen transport en logistiek

De transport- en logistieksector is een van de snelst veranderende sectoren in Nederland. Veel overnames, maar ook fusies. Dit alles om een groter marktbereik te krijgen. Ook hierbij kunnen accountantskantoren een adviserende rol inspelen. Denk hierbij aan het onderzoeken van de financiën van de andere partij, maar of het beleid hetzelfde gevoerd wordt. Voor zowel grote als kleinere transport en logistiek bedrijven kan Doomen & Quist van onschatbare waarde zijn.

Wat allemaal uitbesteden?

Als organisatie moet jezelf bepalen wat er allemaal uitbesteed gaat worden. Dat kan van alle administratie zijn tot alleen de belastingaangifte. Let wel op! In deze snel veranderende sector raden wij het aan om de administratie aan professionele organisaties zoals accountantskantoren over te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *