De beste tips voor het herinrichten van jouw kantoor

We zien een hoop verschuivingen in het kantoorleven sinds de coronatijd. Men leert dat vrijheid en flexibiliteit enorm bijdragen aan een gezonde werkomgeving en de motivatie van de werknemers. Ook zien we dat de ouderwetse manier van het inrichten van een kantoor al lange tijd niet meer de juiste manier is. Ben jij benieuwd hoe je jouw kantoor kunt omtoveren tot een gezonde, fijne plek waar iedereen met plezier naartoe wilt gaan? Lees dan snel verder! 

1. Schakel een expert in!

De een vindt het niet per se nodig, de ander wel. Als dit voor jou erg nieuw is en je het lastig vindt om de juiste manier te vinden voor het herinrichten van je kantoor, dan is het inschakelen van een expert, zoals newkantoor, de juiste stap. Je bespreekt wat jouw wensen zijn, wat je nu mist en hoe je dit het beste kunt oppakken. Een expert zal met jou meekijken en alle adviezen uitwerken. Een expert weet ook hoe je een bepaalde ruimte het beste kunt inrichten, wat erg fijn is.

2. Bouw een gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving bouwen doe je op basis van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk dat men een goede werkplek heeft en de juiste werkhouding. Heb je van je werknemers vaker gehoord dat zij klachten hebben? Kijk dan eens naar ergonomische alternatieven van bijvoorbeeld Dataflex NL. Met een ergonomische bureaustoel werk je beter en zit je zoals het hoort. 

3. Benodigdheden voor een betere werkomgeving

Naast het hebben van een juiste werkhouding, is het hebben van ontspanningsruimtes enorm belangrijk. Een ontspanningsruimte kun je het beste bouwen door naar meningen te vragen van je werknemers. Wat missen zij op kantoor en wat draagt bij aan rust en betere productiviteit? Dit is bijvoorbeeld een ruimte waar spelletjes staan, maar ook een pingpong tafel en een biljarttafel. Sommige mensen willen zich even afsluiten van de rest en gaan even 15 minuten alleen zitten. Het kan allemaal! 

4. Houd het simpel 

Minimalisme wordt steeds belangrijker. We hebben niet een hoop spullen nodig. Een chaotisch kantoor werkt voor de meeste mensen averechts. Door de inrichting simpel te houden, houd je het kantoor netjes en overzichtelijk. Een simpele inrichting gaat vaak gepaard met een hoop flexplekken. Flexplekken dragen bij aan betere productiviteit, omdat je niet altijd op dezelfde plek zit. Zijn er toch werknemers die liever een vaste plek hebben? Dan kun je een klein deel hier voor laten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *