De financiën van een startersonderneming

De financiën van een startende onderneming zijn erg belangrijk. In deze periode wordt er namelijk veel investeert, maar is er nog bijna geen omzet gemaakt. Om het ondernemersrisico zo ver mogelijk in te perken is het belangrijk om alle financiën goed op orde te hebben. De volgende zaken zijn belangrijk om te weten bij het starten van een onderneming.  

Startkapitaal 

Het hebben van een waterdicht businessplan is ook belangrijk als u op zoek bent naar een of meerdere investeerders. Een businessplan is een belangrijke voorwaarde voor banken en veel particuliere investeerders om voldoende startkapitaal aan te trekken. Zodra je de eerste omzet binnenhaalt, wil je er natuurlijk ook zeker van zijn dat je facturen betaald worden. Om hier zeker van te zijn zou je een kredietverzekering af kunnen sluiten.  

Microkrediet 

Nadat de onderneming met het startkapitaal een jaar van start is, kan de verdere ontwikkeling en groei worden gefinancierd met microkrediet. Dit is een zakelijke lening van minimaal €50.000 met een looptijd van 1-10 jaar. Het grote voordeel van dit microkrediet is dat het vrij te besteden is. Dus u kan naar eigen inzicht het geld inzetten zonder daarvoor verantwoording af te leggen aan investeerders. Microkrediet is dus perfect voor ambitieuze ondernemers die snel willen groeien.  

Rekening openen 

Na de inschrijving bij het KvK is het tijd om een zakelijke rekening te openen en na te denken over hoe u geld gaat ontvangen van uw klanten. U kunt verschillende betaalmethoden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele kaartautomaat, betaalverzoeken of iDEAL. Zakelijk bankieren is in alle gevallen aan te raden omdat u hiermee uw zakelijk en privé beheer vanaf het begin kunt scheiden. 

Administratie bijhouden 

Het is belangrijk dat u het administratieve deel van uw bedrijf beheert en natuurlijk zorgvuldig bijhoudt. De administratieve taken die gepaard gaat met het runnen van een eigen bedrijf is de favoriete baan van weinig ondernemers. Ben je niet zo goed in cijfers, dan kun je deze taken ook delegeren aan een professional, zoals een accountant of boekhouder. Een financieel adviseur is altijd op de hoogte van de laatste belastingregels, zodat u zeker weet dat er niets misgaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *