De ideale lens voor de ideale situatie

Fotograferen, de uitvinding die er voor zorgt dat wij een fragment in de tijd vast kunnen leggen. Foto’s zijn tegenwoordig onmisbaar in elke gang van zaken. Als fotograaf leg jij de mooiste op aarde vast. Denk aan een bruiloft, een schilderij, de natuur of je familie! Daarentegen worden foto’s ook constant gebruikt in de zakelijke wereld, om bijvoorbeeld een product weer te geven of om je Airbnb uitnodigend op het internet te verhuren. Foto’s zijn tijdloos en onmisbaar in elke zin van het leven. Daarom is het belangrijk dat je juiste lens voor de goede situatie hebt. Veel mensen zijn zich niet bewust van het grote aantal fotolenzen dat tegenwoordig aangeboden wordt. Allemaal met hun eigen doel. Zo heb je bijvoorbeeld de groothoek lens, macro lens, en nog vele meer. In dit artikel kijken we vooral naar deze twee lenzen, en leren we waarom zij zo uniek en handig zijn

De groothoeklens

De groothoeklens is ontworpen zodat jij als fotograaf een zo’n breed mogelijk beeld vastlegt. 

De lens is dus enorm handig om onderwerpen in perspectief groter te maken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ze maken nabije objecten groter, terwijl objecten in de achtergrond juist kleiner worden. Deze lens is aan te raden wanneer je zoveel mogelijk op jouw foto wilt hebben. Denk aan natuur, stad of architectuurfotografie. Deze lenzen kunnen perfect gebruikt worden in reclames of productintroductie video’s. Dit komt omdat een groothoeklens erg meeslepend is, en je vaak het idee geeft dat je zelf aanwezig bent bij de foto. 

De macro lens

De macro lens is ontworpen om de kleinste voorwerpen en details vast te leggen. Het doel hiervan is om het onderwerp van de foto zo origineel mogelijk vast te leggen, zodat elk haarfijn detail zichtbaar blijft. Dit is ook waarom de meeste macro lenzen het subject van jouw foto op ware grootte vastgelegd. Het mooie daarvan is dat de foto alsnog haarfijn wordt vastgelegd. Deze lens is dus zeker van belang wanneer jij voorbeeld foto’s maakt van producten met groot detail, zodat elk klein detail zichtbaar is voor de klant. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *