De juiste kartonnen dozen bestellen

Wilt u bepaalde producten verpakken? Dan zijn kartonnen dozen een uitstekende manier om de producten te verpakken. Deze dozen zijn er in allerlei verschillende maten en soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een verzenddoos kiezen, maar ook voor de “normale” doos, de Amerikaanse vouwdoos. Vooral als u dagelijks veel producten verwerkt, is het belangrijk om hier een betrouwbare partner voor te hebben. Per stuk mogen de kartonnen dozen dan misschien weinig kosten, maar als u ze in grote hoeveelheden bestelt kan iedere cent verschil maken. Toch zoekt u liever niet alleen een goedkope partner, maar vooral ook een betrouwbare partner. Bent u benieuwd waarop u moet letten als u dozen bestelt? Leest u dan verder.

Welke kartonnen dozen heeft u nodig?

Om te beginnen is het formaat van de dozen die u bestelt vrij belangrijk. Welk formaat u nodig heeft, is afhankelijk van de producten die u moet verpakken. In principe is er voor elk formaat wel een geschikte fabrikant te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook voor langwerpige kartonnen dozen kiezen. Vaak kunt u op de website van de fabrikant lezen uit welke formaten u kunt kiezen. Door voor het juiste formaat te kiezen, voorkomt u dat de producten gaan schuiven tijdens het transport. Dit is zeer belangrijk, want de producten zouden anders kunnen beschadigen.

Dozen hoeven niet duur te zijn

In principe hoeft u niet voor de duurste dozen te kiezen. Uiteraard kiest u liever voor een wat dikkere doos als u een kostbaar product vervoert. Toch functioneren goedkope kartonnen dozen meestal net zo goed. Het is dan ook geen slecht idee om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zoals we hierboven al beschreven, is vooral betrouwbaarheid echter ook zeer belangrijk. De dozen moeten op tijd geleverd zijn, zodat u de producten op tijd kunt laten transporteren.

Kartonnen dozen kopen als particulier

Ook als particulier is het mogelijk om kartonnen dozen te bestellen. In dit geval hoeft u echter niet altijd rechtstreeks contact op te nemen met de fabrikant. De meeste fabrikanten zullen immers niet aan particulieren leveren. Dit is simpelweg niet winstgevend, vanwege het verdienmodel van de fabriek. Toch zijn er wel degelijk bedrijven te vinden waar u ook als particulier terecht kunt. Weest u zich er wel van bewust dat u in dit geval vrijwel nooit zo goedkoop uit zal zijn als wanneer u de dozen op grote schaal bestelt.

Het bedrukken van de dozen

Bij sommige fabrikanten is het ook mogelijk om dozen te laten bedrukken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam of -logo op de doos laten bedrukken. Op deze manier maakt u de verpakking iets persoonlijker. Bovendien oogt de verpakking op deze wijze nét iets luxer. Vooral als u producten met een grotere waarde aan particulieren wilt bezorgen, is dit een uitstekend idee. Als u de producten aan andere bedrijven levert, zal dit over het algemeen minder van belang zijn. Echter, kunt u er ook in dit geval voor kiezen om ze van uw bedrijfslogo te laten voorzien, het is maar net wat u zelf wenst.

 

2 antwoorden op “De juiste kartonnen dozen bestellen”

  1. Het is inderdaad goed om te onderzoeken hoe groot je producten gaan zijn en welk verpakkingsmateriaal daarbij past. Ook kan je tegenwoordig gemakkelijk dozen op een gewenste maat bestellen. Zelf heb ik dat in het verleden ook weleens gedaan. Je kan om te beginnen ook eerst wat offertes opvragen.

  2. Als ontvanger ben ik altijd blij als er voor kleine kartonnen dozen gekozen wordt, die in de brievenbus passen. Tegenwoordig heb je ook van die brievenbusdozen. En achteraf gaat de doos natuurlijk bij het oud papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *