De Wobbel is voorbeeld van prachtig duurzaam speelgoed

De Wobbel is voorbeeld van prachtig duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed omvat een steeds grotere niche op de speelgoedmarkt. Waar het tot een jaar of tien geleden nog vooral als oubollig werd gezien, is er tegenwoordig een aanzienlijk aandeel in de markt ontstaan. Dit heeft uiteraard te maken met de algemene trend om voorzichtiger om te gaan met het milieu. Daarnaast zijn vele ouders ook klaar met plastic speelgoed, dat vooral heel veel herrie maakt en snel stuk gaat. Een klassiek voorbeeld van goed duurzaam speelgoed vinden wij de Wobbel original. Wij vertellen hier alles over dit unieke product en geven nog een aantal redenen waarom duurzaamheid een blijvende trend is.

Dit is wat de Wobbel kan bieden

De Wobbel is een vorm van evenwichtsspeelgoed. Er bestaan verschillende soorten Wobbels, zoals de Wobbel Starter blank, al dan niet afgewerkt met vilt, of de Wobbel Original. Het product kan met allerlei accessoires geleverd worden, waaronder een kussen of een speciaal Wobbel Deck. De Wobbel is gemaakt van FSC gecertificeerd hout. Gedurende het hele productieproces staat duurzaamheid voorop. De verpakkingen zijn lokaal gemaakt en van volledig recyclebaar karton. Ook voor het te gebruiken vilt wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuringen en de grondstoffen zijn uitsluitend van de beste kwaliteit.

Het is belangrijk dat je je kind goed helpt bij het gebruik van Wobbel, omdat hij of zij hem even zal moeten leren kennen. Vooral bij jonge kinderen, wil je altijd toezicht houden. Daarnaast wil je genoeg ruimte hebben om de Wobbel vrij te laten gebruiken. Over het algemeen is zo’n twee vierkante meter voldoende.

Waarom duurzaam?

Duurzaamheid is belangrijk met het oog op het milieu. Voor duurzaam speelgoed worden materialen gebruikt die bijvoorbeeld uit milieuvriendelijke bossen afkomstig zijn. Verder is duurzaam speelgoed weliswaar duurder, maar kunnen de spullen ook jaren mee. Goedkoop plastic speelgoed gaat snel stuk, maar deze producten zijn tijdloos en zijn op verschillende leeftijden leuk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *