Dingen die je moet doen voordat je een deurwaarder inhuurt

Als je hebt besloten om een ​​incassobureau of deurwaarder inschakelen, zijn er een aantal dingen die je moet doen. Vraag eerst om verwijzingen, neem contact op met je collega-ondernemers in je branche om je door te verwijzen naar agentschappen of deurwaarders die ze eerder hebben ingehuurd en uitstekende resultaten hebben geleverd. Je kunt dan de website van het bureau of het gerechtsdeurwaarderskantoor bezoeken om te controleren op succesverhalen en getuigenissen. Zorg ervoor dat je de site onderzoekt en recensies leest. De beste manier om onderzoek te doen, is door de naam van het bureau of de gerechtsdeurwaarder in te typen op Google Zoeken en de beoordelingen van mensen over hen te lezen in hun Google-recensie.

 

Identificeer een problematische klant zo snel mogelijk

Om de kans te vergroten dat een deurwaarder in staat is om je schulden te innen, moet je zeer oplettend zijn en een problematische klant zo snel mogelijk identificeren. Houd er rekening mee dat hoe ouder een schuld wordt, hoe moeilijker het wordt om deze in te vorderen. Naarmate de tijd verstrijkt worden debiteuren ook vaak lastiger. Zorg er dus voor dat je geen tijd verspilt aan het inhuren van een bureau zodra je merkt dat een klant spelletjes speelt of betalingsdata uitstelt. Zodra een klant voor de eerste keer zijn belofte niet nakomt, moet je je namelijk klaarmaken om een ​​deurwaarder in te huren, want de kans is groot dat de klant zijn afspraken niet nakomt.

 

Wetten die incassobureaus moeten volgen

Als eigenaar van een bedrijf die met alle middelen probeert schulden te innen, moet je er rekening mee houden dat bureaus niet alles kunnen doen wat ze willen om schulden te ontvangen. Hier zijn enkele wetten die bureaus moeten volgen om schulden te innen – een incassobureau moet eerlijk en beleefd zijn. Agentschappen moeten misleidende verklaringen aan debiteuren of het verzenden van misleidend materiaal vermijden. Agentschappen moeten rekening houden met het debiteurenprobleem. Als de schuldenaar een advocaat heeft ingehuurd om hem te vertegenwoordigen, zal het bureau moeten gaan communiceren met de advocaat. Kortom, het bureau mag de schuldenaar op geen enkele manier lastigvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *