Dingen die u moet weten voordat u schoonheidsspecialiste wordt

Wij bieden wat u moet weten om te beslissen of een carrière als schoonheidsspecialiste voor u geschikt is. Aan de positieve kant biedt schoonheidsspecialiste de mogelijkheid om uw creativiteit te uiten, klanten blij te maken en genereuze tips te verdienen. Schoonheidsspecialisten worden echter ook geconfronteerd met unieke uitdagingen op de werkplek. Gezondheidsoverwegingen staan ​​bovenaan de lijst als u chemische gevoeligheden heeft. Identificeer de voor- en nadelen van schoonheidsspecialiste om mogelijke spijt later te vermijden na tijd en geld te hebben geïnvesteerd in het leren van het vak.

Functieomschrijving

Schoonheidsspecialisten wassen, conditioneren, kleuren, knippen en stylen haar. Ze bieden tips voor haar en make-up om de beste eigenschappen van een klant te accentueren. Sommige schoonheidssalons bieden ook manicures, pedicures, gezichtsbehandelingen, ontharing, huidverzorging en wenkbrauwvorming, zoals schoonheidssalon Oosterhout. Een bruisende schoonheidssalon is een spannende plek om te werken. Andere taken zijn onder meer het gebruik van software voor het plannen van afspraken, het beheren van een kassa en het aanbevelen van stylingproducten. Je moet ook weten dat schoonheidsspecialisten fysiek uithoudingsvermogen nodig hebben om urenlang te kunnen staan. Regelmatig bukken bij de shampoobak en herhaalde bewegingen van de polsen bij het gebruik van stylingtools kunnen pijntjes en kwalen veroorzaken. Het inhaleren en mengen van agressieve chemicaliën die veel voorkomen in haaroplossingen, vereist voldoende ventilatie en zorgvuldige behandeling om ademhalingsproblemen en huidirritatie te voorkomen.

Onderwijsvereisten

U moet weten dat schoonheidsspecialisten een vergunning moeten hebben in de staat waar ze werken. Staatswetten variëren, maar meestal moeten schoonheidsspecialisten minstens 16 jaar oud zijn, een middelbare schooldiploma of GED hebben en een door de staat goedgekeurd cosmetologieprogramma volgen. De kosten van een opleiding variëren aanzienlijk, afhankelijk van het type school. Inschrijven bij een openbare technische universiteit is over het algemeen de meest betaalbare optie. Afgestudeerden komen in aanmerking voor het afleggen van een staatsexamen. Bijscholing kan nodig zijn om de licentie te verlengen.

Branchesetting en salarissen

De meeste schoonheidsspecialisten werken in schoonheidssalons. Zo kunt u ook als schoonheidsspecialiste Oosterhout aan de slag. Een paar zijn werkzaam bij hotels en spa’s. Doorgaans is de setting aangenaam, comfortabel en ontspannen. Of u nu net begint, een stand in een winkel huurt of uw eigen salon beheert, het inkomen kan van week tot week aanzienlijk variëren, afhankelijk van het seizoen, specials die concurrenten aanbieden of annuleringen met betrekking tot weersgerelateerde afspraken..

Jarenlange ervaring

U moet weten dat u waarschijnlijk niet meteen veel geld zult verdienen. Als nieuwe stylist heb je misschien moeite om je naam bekend te maken en nieuwe klanten te genereren. Het merendeel van uw bedrijf bestaat mogelijk uit inloopklanten. Mond-tot-mondreclame en kortingsbonnen kunnen u helpen nieuwe klanten aan te trekken. Na het opdoen van ervaring heeft u waarschijnlijk een vaste, loyale klantenkring die ruim van tevoren vaste afspraken boekt. Op dat moment wilt u misschien uw eigen winkel openen en stylisten inhuren om voor u te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *