Drie redenen om als ondernemer een elektrische auto te nemen

Wie zakelijk een auto wil leasen loopt ongetwijfeld tegen de vraag aan of hij in een elektrische auto wil rijden of niet. Soms lijkt het alsof een leasecontract voor een elektrische auto duurder is dan dat voor een auto op brandstof. Maar als alle bijkomende kosten van autorijden worden meegeteld is een elektrische auto ongeveer even duur, of zelfs iets goedkoper. Je kunt een elektrische auto leasen via deze website. Naast de informatie over de verschillende soorten overeenkomsten is het ook leuk om er alvast eens te kijken naar de beschikbare merken en modellen.

Brandstof versus elektriciteit

Voor de verstokte autorijders blijft het een akelig idee dat er op elektriciteit wordt gereden, omdat dit niet tastbaar is. Een hoeveelheid benzine of diesel is veel bekender dan een hoeveelheid kWh, zeker met betrekking tot de resterende afstand tot de pomp. Een ander argument voor het rijden op benzine en diesel is het uitgebreide netwerk van tankstations. Het netwerk van oplaadpunten is echter ook volwassen en dat wordt nog steeds uitgebreid. Het leasen van een hybride auto is een oplossing, die vooral bedoeld is voor de twijfelaar tussen elektrisch en benzine.

Comfort

Om de vastgeroeste benzinerijder te overtuigen van elektrisch rijden moet hij eerst een keer achter het stuur van een elektrische auto hebben gezeten. Dan zal hij zelf merken hoe comfortabel het is om elektrisch te rijden. Alleen al het comfort van geruisloos over de snelweg zoeven is een beleving die zijn weerga niet kent. Daarnaast is een elektrische auto moderner vormgegeven dan een brandstofauto. De auto’s hebben bovendien een groter aantal ondersteunende functies voor de chauffeur. Daardoor is het rijden in een elektrische auto ook een stuk veiliger dan het rijden in een benzineauto.

Klimaat en de portemonnee

Zelfs wanneer je als bestuurder liever een benzineauto hebt, is het voor het duurzame imago van je bedrijf beter om een elektrische auto te leasen. Want daarmee wordt aangegeven dat je meehelpt om de uitstoot van stikstof en kooldioxide te verlagen, en dus actief meehelpt om de wereld duurzamer te maken. Uiteindelijk is elektrische rijden ook financieel aantrekkelijk. Want het opladen van een elektrische auto is goedkoper dan het voltanken van een brandstofauto. Daarnaast zijn er allerlei belastingvoordelen voor de bestuurders van een elektrische auto. Misschien zijn dat goede redenen om toch eens te informeren naar een leasecontract voor een elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *