Drie redenen waarom thuiswerken óók voor de werkgever een goed idee is

Thuiswerken wordt vaak gezien als groot voordeel voor de werknemer. Ondanks dat we allemaal in rap tempo genoodzaakt waren dit te gaan doen, hangt er bij veel bedrijven nog een sfeer van laat je bed uit komen, tussendoor wasjes draaien en zeer soepele werktijden, omheen. 

Maar nu we een aantal jaren in grote getalen thuiswerken is dit sentiment wel aan het keren. Er zijn inmiddels vele studies gedaan en het blijkt dat thuiswerken niet alleen voor de werknemer maar ook zeker voor de werkgever een goede deal is. Waarom jij als werkgever ook je werknemers deze mogelijkheid moet bieden? Hier de drie meest doorslaggevende tips. 

  1. Blije werknemer is blije werkgever

Een inkopper, maar wel ééntje die heel erg waar is. Blije werknemers zijn van cruciaal belang voor een succesvol bedrijf. Hierin investeren is dan ook wellicht de beste investering die jij als werkgever kunt doen. Door je werknemer deze mogelijkheid te bieden, al is het maar één keer per week een dag, laat je zien dat je zijn of haar belang ook serieus neemt. Uiteindelijk levert dit een verhoogde productiviteit en loyaliteit op. Die laatste is zeer belangrijk in een arbeidsmarkt waar de kapers op de kust liggen voor goed personeel. Personeel is je meest waardevolle kapitaal.

  1. Minder kosten

Wanneer je het slim aanpakt, zullen je kosten ook dalen wanneer jij je personeel meer ruimte geeft om thuis te werken. Je hoeft geen reiskosten te vergoeden, geen kantoorruimte inclusief hardware te regelen, en ook kleine zaken zoals de schoonmaak van kantoor kan op worden bezuinigd. Geef je werknemer daarentegen wel de spullen die hij of zij nodig heeft om het werk goed te kunnen doen. Dit hoeft niet altijd het nieuwste van het nieuwste te zijn. Een iPhone 12 kopen is vaak al genoeg. Maar ook onbekendere merken zoals een Xiaomi Redmi Note 11 Pro kunnen al prima dienst doen!

  1. Beter bereikbaar

Onze economie vormt zich steeds meer tot een 24 uurs-economie. Door werknemers de vrijheid te geven thuis te werken inclusief flexibele werktijden kun je ook vragen of zij op die momenten bereikbaar zijn voor het bedrijf. Dit zorgt erin dat jij een betere service biedt aan klanten zonder dat je personeel 150% hoeft uit te betalen. Een klassieke win-win situatie.

Kortom, thuiswerken heeft voor iedereen voordelen. Ga de samenwerking op basis van vertrouwen aan. Je zult zien dat je werknemers en dus je bedrijf gaat floreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *