Een eigen bedrijf starten, hier moet je op letten!

In onze huidige tijd is ondernemen en filantropisch denken steeds populairder worden. De gedachte van financiële vrijheid, en kiezen hoe jij jouw tijd inricht motiveert vele om te starten met het ontwikkelen van een eigen bedrijf. Toch is het ontwikkelen en onderhouden van een eigen bedrijf veel lastiger dan de meeste denken. Er zijn een heleboel factoren waar je rekening mee moet houden. Daarom worden in dit artikel specifieke tips & bedrijven besproken die jou kunnen helpen met het opbouwen van multinational. Tips zoals waarom de perfecte bedrijfsstructuur belangrijk is voor jouw bedrijf en hoe bedrijven zoals Zakelijkhuren24 jou kunnen helpen met een flexibele locatie zonder een moeilijk contract of een hypotheek. Wist je al dat 65% van de bedrijven faalt binnen de eerste 10 jaar? Dit is niet om jou als ondernemer te demotiveren, het tegenovergestelde is juist!  In dit artikel bespreken wij een aantal pointers waar jij als ondernemer op kunt letten.

Locatie

Voor veel beginnende ondernemers is de locatie van hun bedrijf een lastige start. Dat komt omdat de meeste ondernemers die net beginnen met het ontwikkelen van hun bedrijf, niet genoeg kapitaal hebben om een eigen pand te kopen. Daarom beginnen veel ondernemers met zakelijk huren. Dit betekent eigenlijk dat jij als ondernemer een bedrijfsruimte huurt, die je tot onbepaalde tijd bezit. Je stelt dan een huurovereenkomst op samen met het bedrijf of de verhuurder. Hierin staat de huurprijs, servicekosten en de indeling van de ruimte. Als je veel bezig bent met ontastbare goederen of als je geen zin hebt in de kosten die een kantoor huren met zich meebrengt, dan is een virtueel kantoor een goed alternatief. Hierbij hoef je geen fysieke ruimte te huren. Je krijgt een postadres aangewezen dat wordt gebruikt als een vestigingsadres. Dit adres gebruik je dan als ondernemer om post te ontvangen en te sturen. Een ander voordeel is dat je je woonadres niet op hoeft te schrijven voor de registratie van je bedrijf. Dit beschermt jouw privégegevens. Lees meer over de eisen van een virtueel kantoor op de Kvk website.

De bedrijfsstructuur

Een goede bedrijfsstructuur betekent dat je goed begrijpt hoeveel belasting je moet betalen, hoe je precies winst maakt, hoe je omgaat met papierwerk en wanneer je persoonlijk aansprakelijk bent. Meestal wordt een bedrijfsstructuur gekozen voordat je jouw bedrijf bij de KvK aanmeldt. Hierna krijg je een belastingnummer en moet je de juiste licentie aanvragen. Let wel op, er kunnen bepaalde beperkingen gelden op basis van je locatie! Het is daarom aan te raden om met bedrijfsadviseurs en accountants te praten over jouw gewilde bedrijfsstructuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *