Een goed overhemd maakt onderscheidt

Doordat je tegenwoordig niet altijd meer een jasje aan hebt worden overhemden steeds belangrijker. Met een goed Overhemd voor heren maak je onderscheidt en laat je zien dat je voor de beste kwaliteit kiest. Hierbij denk je aan een mooie stof en de juiste pasvorm. Mooi stikwerk, ruime keus van kragen, manchetten en super veel stoffen. Een kraag die mooi blijft staan. Tegenwoordig wordt er zelfs bij het Overhemd voor heren op het binnenwerk van de kraag en de manchetten gelet. Deze worden aangepast op welke type man het overhemd draagt het seizoen en de stof. Met mooie parelmoeren knopen worden het overhemd netjes afgemaakt.

Hierbij krijg je een aantal  tips om je overhemd op te vouwen

  1. Maak alle knopen dicht. Ook bij de kraag en de mouwen.
  2. Klop het overhemd goed uit zodat je geen kreukels meer ziet.
  3. Leg je overhemd op tafel met de knopen naar beneden.
  4. De zijkanten vouw je voor 1/3 deel naar binnen.
  5. Vouw daarna beide mouwen in de lengte naar binnen.
  6. Om alles netjes op zijn plek te laten vouw je de laatste 10cm van de mouwen omhoog.
  7. Als laatste vouw je het overhemd dubbel tot aan de boord.

Het lijkt allemaal wat moeilijker dan het is. Maar als je het wat geoefend hebt zul je zien dat het makkelijker gaat. En nu weet jij hoe je een overhemd netjes kan opvouwen.

Manchetknopen in jouw stijl

Door manchetknopen te dragen kun je opvallen. Hiermee kun je ook eindeloos combineren. Manchetknopen kunnen ook iets over de drager vertellen. Het kan persoonlijk zijn denk hierbij aan “de manchetknopen van Opa”. Het kan ook gewoon smaak zijn. Draag manchetknopen omdat je ze zelf mooi vindt en niet omdat anderen je vertellen dat je dit mannensieraad moet dragen. Stijl kun je zelf uitstralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *