Een wijnklimaatkast op kantoor voor de vrijmibo!

De meeste kantoren en bedrijven houden tegenwoordig een vrijmibo op vrijdag middag. Een borrel om het weekend in te luiden met je team en successen te vieren. Wanneer je als team van wijn houdt, dan is een wijnklimaatkast een goede investering. In dit artikel lees je meer over wijnkasten. 

 

Wat is een wijnklimaatkast?

Een wijnklimaatkast is een kast waarin je de wijnen op de juiste temperatuur kunt bewaren zodat je ze altijd op de juiste temperatuur kunt serveren. Er zijn diverse soorten wijnkasten. Zo heb je kleine wijnklimaatkasten, grote wijnklimaatkasten en inbouw klimaatkasten. Voor horeca zijn er uiteraard speciale wijnkasten waarin meer wijnen opgeslagen kunnen worden. Afhankelijk van de grootte van je team en het aantal wijndrinkers kun je beslissen welke maat het beste bij jouw bedrijf past. 

 

Waarom een goede investering aan het einde van het jaar?

Soms is het aan het einde van het jaar slim om nog grote investeringen te doen die afgeschreven kunnen worden in dat jaar. Het geeft je een belastingvoordeel op kosten die je wellicht dat jaar toch al zou maken. Het is alleen slim om erover na te denken waar je in wilt investeren. Een wijnklimaatkast is een grote investering die ten goede komt aan je kantoor en medewerkers. Maar ook als je klanten op bezoek krijgt, kan je hen een goed glas wijn aanbieden op de juiste temperatuur. 

 

Bespreek met je boekhouder of er nog investeringen gedaan kunnen worden en overweeg daarmee de aanschaf van een wijnklimaatkast

Welke soorten wijnklimaatkasten zijn er?

Er zijn verschillende soorten wijnklimaatkasten. Zo kan je kiezen voor een klimaatkast met 1 temperatuur zone. Maar er zijn ook klimaatkasten met 2 temperatuur zones. Als je meerdere wijnen bewaard, is een wijnklimaatkast met 2 zones handiger. Zeker als je successen bijvoorbeeld viert met bubbels en daarnaast ook witte wijn drinkt, dan zit je al op 2 verschillende temperatuurzones. 

 

Bubbels drink je tussen de 8 en 10 graden Celsius. Witte wijn tussen de 10 en 12 graden Celsius. Rode wijn kan je ook het beste in een wijnklimaatkast bewaren. Huiskamer temperatuur is vaak warmer dan de temperatuur van 16 tot 18 graden die wordt aangeraden als serveertemperatuur. 

 

Er zijn naast grote wijnklimaatkasten ook kleine wijnkoelkasten die je gemakkelijk losstaand in de keuken of je kantoor kunt plaatsen. Niet elk kantoor heeft een keuken. Daarom kan een kleine wijnkoelkast soms ook handiger zijn in een kantoor zonder keuken. 

Wijn en geschikte temperatuur uitkiezen met je team

Vind je het lastig om een geschikte temperatuur te kiezen voor je nieuwe investering? Of weet je niet welke wijnen je team graag drinkt? Vraag dan je team welke wijn er graag en vaak gedronken wordt. Op basis hiervan kan je de wijn en geschikte temperatuur kiezen voor jouw wijnkast. Wanneer je een office manager hebt, dan kan hij of zij hier wellicht ook over meedenken. Zij doen vaak de inkopen voor het kantoor, team en klanten en weten daarmee ook beter welke wijn er vaak gedronken wordt. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *