Eerste hulp bij het kiezen van een autoverzekering

Bij een nieuwe auto hoort een goede autoverzekering. Aangezien de kosten van een nieuwe auto niet niks zijn, is het belangrijk om tegen eventuele schade of diefstal te verzekeren. Maar waar let je op als je een autoverzekering afsluit? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende autoverzekeringen, dat we begrijpen dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Daarom leggen wij je de verschillen uit tussen de verschillende autoverzekeringen bij InShared.

1. WA


Een WA-autoverzekering is verplicht. Waarom? Het verzekert de schade die je aan anderen aanbrengt. Wel zo fijn, want indien je schade aanricht aan een andere auto dan gaat de ander de schade verhalen op jou. Deze verzekering heeft de goedkoopste premie, maar dekt dus lang niet alle schade.


2. Beperkt Casco


Een beperkt Casco verzekering is de op één na goedkoopste optie. Deze verzekering dekt schade aan anderen, ruitbreuk en barsten en zorgt ervoor dat je de schade vergoed krijgt bij diefstal in de auto, er brand plaatsvindt, of wanneer de auto door stormschade heeft. Ook vergoed deze verzekering de aanschafprijs of nieuwwaardeprijs wanneer een auto total loss wordt verklaard of gestolen wordt. Deze verzekering is de meest gekozen optie voor auto’s met een leeftijd tussen de 6 en 15 jaar.

3. Beperkt Casco Extra


Een beperkt Casco Extra verzekering gaat een stapje verder dan de reguliere Beperkt Casco verzekering. Bij deze verzekering wordt 50% van de schade verzekerd aan je eigen auto, die je zelf veroorzaakt hebt.


4. Allrisk


Met een allrisk autoverzekering hoef jij je niet druk te maken over eventuele schade. Als jouw auto binnen drie jaar total loss verklaard wordt of gestolen wordt, dan krijg je de aanschafprijs of nieuwwaardeprijs van de auto vergoed. Heb je zelf schade aan je auto veroorzaakt? Bij een allrisk verzekering krijg je 100% van de kosten vergoed.

Kortom: er zijn een hoop keuzes als het gaat om autoverzekeringen. Daarbij zijn er een hoop aspecten die meespelen bij het maken van een goede keuze. Zo speelt de leeftijd en de waarde van de auto mee met de uiteindelijke keuze en is het ook belangrijk dat je nagaat hoeveel je op de weg bent en misschien wel in wat voor een buurt je woont. Waar je ook voor kiest: wij raden je aan om altijd een verzekering af te sluiten waar jij je het meest prettig bij voelt. Alleen dan heb jij jezelf goed verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *