Waarom Engels spreken belangrijk is voor je werk

In Nederland spreken we met z’n allen een redelijk goed woordje Engels. We hebben de basis geleerd op de basisschool en op het voortgezet onderwijs hebben we ons Engels naar een nieuw niveau getild. Merk jij dat je steeds vaker Engels moet spreken op je werk? Het communiceren in een andere taal wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Dit heeft niet alleen te maken met internationalisering, maar ook met andere aspecten. 

Internationaal werken

Een van de grootste redenen waarom Engels zo belangrijk is in het bedrijfsleven is de internationalisering. Als je de taal onder de knie hebt, kun je zo’n beetje met bedrijven over de hele wereld zaken doen. Denk bijvoorbeeld aan de Verenigde Staten of China, maar ook binnen Europa spreken veel mensen Engels. Op deze manier kun je je business uitbreiden, maar ook kun je ervoor kiezen om een kantoor te openen in een ander land. Als je vloeiend Engels spreekt, zal je werk in het buitenland toch net iets makkelijker worden. 

Sneller een baan vinden

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Met het spreken van vloeiend Engels verhoog je de kans op het vinden van een nieuwe baan. Dit hangt natuurlijk af van het soort werk dat je zoekt, maar in veel verschillende branches komt het spreken van Engels goed van pas. Denk bijvoorbeeld aan meetings met partners uit het buitenland of het bezoeken van klanten over de hele wereld. Doordat je de Engelse taal goed beheerst, kun je met iedereen communiceren. Daarnaast maakt het je werk ook nog eens makkelijker en leuker. 

Een cursus Engels

Ben je overtuigd? Wil je graag werken aan je Engelse vaardigheden? Er zijn verschillende soorten cursussen die je kunt volgen om je taalvaardigheden te verbeteren. Zo kan een cursus zakelijk Engels je helpen bij het makkelijker en professioneler spreken in een zakelijke setting. Daarnaast kunnen Cambridge Engels cursussen ervoor zorgen dat je je taalvaardigheid naar een hoger niveau tilt. Als je graag in het buitenland wilt werken, wordt er in veel gevallen een Cambridge certificaat van je gevraagd. Op deze manier kunnen zij checken of de Engelse taal voldoende beheerst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *