Even een break van werk

Dag in dag uit vind je mij normaliter achter het stuur. Ik ben namelijk een vrachtwagenchauffeur van beroep. Hierdoor ben ik dagelijks op het asfalt te vinden, rijdend van punt A naar punt B. Zoals de meeste mensen ben ik over het algemeen blij met mijn baan. Natuurlijk heeft het zijn ups en downs, maar ik mag al met al niet klagen. Het was echter de afgelopen periode zo druk, zo slopend, dat ik toe was aan een break. Ik had gewoon een paar vrije dagen opgenomen om wat dingen te regelen. Ben je benieuwd wat een vrachtwagenchauffeur zoals ik dan doet? Ik vertel het in deze blog!

Administratie op orde brengen

Ik ben een zelfstandige vrachtwagenchauffeur. Dat houdt in dat ik mijn opdrachten kies en de vrachtwagen helemaal van mij is. Ik ben met andere woorden een zzp’er. Zoals je kunt begrijpen komt daar tevens wat administratieve werkzaamheden bij kijken. Wanneer ik veel klussen heb staan, dan kom ik telkens maar niet toe aan de administratie. Dat is dus het eerste dat ik getackeld heb toen ik een paar vrije dagen had. Het kwam stiekem wel goed uit, want het was alweer tijd om de belastingaangifte te regelen. Ik vind het zeker geen leuk werk, maar het hoort erbij. Het leukste aan zzp’er zijn vind ik namelijk de vrijheid die ik heb op zelf mijn opdrachten te kiezen.

Materieel vervangen

De drukte van de afgelopen periode was niet alleen aan mij te zien: mijn oplegger was er ook slecht aan toe. Ik had de oplegger destijds voor een prikkie gekocht van een goede vriend. Toen werd me al verteld dat de oplegger niet al te lang mee zou gaan. Daarom heb ik het afgelopen jaar elke keer wat opzij gezet om een nieuwe oplegger te kopen. Tijdens mijn vrije dagen ben ik het internet afgestruind. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Trucks, een website waar zowel nieuwe als tweedehandswagens worden aangeboden. Na een beetje zoeken kwam ik een oplegger tegen die precies voldeed aan mijn eisen. Die heb ik dus ook gelijk aangeschaft.

Ook een beetje ontspannen

Toen ik alle werkzaamheden voor mijn eigen bedrijfje had gedaan, was het dan eindelijk tijd om te ontspannen. Ik moet toegeven dat ik daar doorgaans niet zo goed in ben. Zo kom ik namelijk het beste tot rust op het asfalt, maar dat doe ik natuurlijk voor mijn werk. Ik heb daarom één van mijn vrije dagen compleet leeg gelaten. Op de ochtend van die dag besloot ik ter plekke wat ik wilde doen. Uiteindelijk ben ik lekker gaan lopen in het bos ‘s ochtends en in de middag heb ik wat series gekeken op Netflix (het weer was namelijk ineens niet echt gunstig meer, maar wel ideaal voor bingewatching).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *