Fabels en feiten batterij van jouw mobiel

Er natuurlijk vele blogs en artikelen over hoe jij het beste met je batterij om moet gaan. Sommige manieren werken wel en anderen weer niet. Maar hoe weet jij wanneer die ook echt kloppen, want ja als je even nadenkt, zijn sommige wel echt knettergek. Hoog tijd om dan eventjes de fabels en de feiten naar voren te brengen.

Een smartphone batterij moet vaker opgeladen worden dan vroeger

Nou, het zou je misschien niet verbazen maar dit klopt helaas wel. Weet je ook waarom? Denk even terug waarvoor jij een mobieltje nodig had en wat er eigenlijk allemaal op stond. Dan kom jij ook wel tot de conclusie dat wij er nu veel meer mee kunnen dan vroeger. Denk alleen al aan het verschil tussen smsen en appen en wat daar allemaal bij komt kijken. Houd die oplader maar bij je.

Je batterij de eerste keer helemaal leeg en daarna volledig opladen

Dit is intussen een fabeltje geworden. Vroeger was dat dan wel een aanbeveling, maar nu is dat niet meer nodig. Het is wel aan te raden om je mobiel de eerste keer wel 5 tot 6 uur aan de oplader te houden ook al zegt ie al binnen een paar uur dat ie op 100% staat.

Je mobiel aan de lader houden of eventjes is schadelijk

Dit is een fabeltje, want het is dus geen probleem om je telefoon de hele nacht aan de oplader te houden. Er zit een mooi systeem in je mobiel die uit gaat wanneer je mobiel volledig is opgeladen en zorgt ervoor dat je mobiel dan ook geen schade zal krijgen wanneer je die er langer inhoudt.

Mobiel aan de lader houden terwijl hij opgeladen is

Dit is een feit dat het geen probleem is. De meeste opladers die meegeleverd worden bij je smartphone sluiten namelijk de stroomtoevoer af bij 100%. Dus je hoeft niet meteen een telefoon reparatie onder te gaan wanneer je dit doet het is kan gewoon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *