Fiscale voordelen van een elektrische auto leasen

Ben jij op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen of wil jij meer weten over de voordelen van het leasen van een auto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het leasen van elektrische auto’s heeft namelijk veel verschillende voordelen. Maar wat zijn nou eigenlijk deze voordelen? Hieronder lees je het allemaal.

Duurzaam

Veel bedrijven hebben als doel om het bedrijf duurzamer te maken. Dit kan op verschillende manieren, denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, afval scheiden en natuurlijk elektrisch rijden. Toch kost het overstappen van normale auto’s naar elektrisch best wel wat. Daarom wordt het leasen van deze auto’s aangeraden. Het leasen van elektrische auto’s is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens beter voor de portemonnee, aangezien je het overige geld weer in je bedrijf kan steken. Wat wil je nog meer?

Oplaadkosten

Aangezien elektrische auto’s op elektriciteit rijden bespaar je hier ongelofelijk veel geld mee. Je hoeft jouw brandstofauto niet meer vol te gooien met de hoge brandstofprijzen. Dat scheelt weer een boel kosten. Natuurlijk kost elektriciteit ook wat, maar aanzienlijk minder dan de brandstofkosten. Je betaalt voor honderd kilometer elektrisch rijden maar iets meer dan drie euro, terwijl je voor die afstand met een brandstofauto wel tien euro moet neerleggen. Tel maar uit je winst!

Lage bijtelling

Het wordt aangemoedigd vanuit de overheid om te kiezen voor een elektrische auto. Zo hoef je onder andere minder bijtelling te betalen voor een elektrische auto, in tegenstelling tot de brandstofauto. Dat is een groot voordeel van de elektrische auto. Dit komt omdat deze auto’s minder CO2 uitstoten, en dus milieuvriendelijker zijn. Voor een elektrische auto betaal je voor een auto met het bouwjaar 2021 twaalf procent bijtelling, terwijl je voor een brandstofauto een percentage van 22 procent over de cataloguswaarde moet betalen.

Onderhoudskosten

Een brandstofauto heeft meer onderdelen dan een elektrische auto. En dat betekent dat al deze onderdelen natuurlijk ook een keer slijten, en dus ook kapot kunnen gaan. Gelukkig heb je daar met een elektrische auto minder last van, waardoor de onderhoudsbeurtjes ook een stuk voordeliger zullen zijn.

Subsidies en meer

Een elektrische auto lease je al binnen een paar tellen. Vervolgens zul je gauw ontdekken dat je recht hebt op een aantal subsidies. Dit verschilt vaak wel per gemeente en provincie. Zo kun je vaak een subsidie krijgen wanneer je ervoor kiest om een laadpaal aan huis te laten installeren. Vraag daarom na wat de subsidies zijn in jouw gemeente.

Bovendien hoef je tot 2025 geen wegenbelasting te betalen voor jouw elektrische auto. Dit wordt ook wel motorrijtuigenbelasting genoemd. Hetzelfde geldt voor de bpm: tot 2025 hoef je geen bpm te betalen. Dit bedrag hangt af van hoe groen jouw auto is. En aangezien volledig elektrische auto’s geen schadelijke stoffen uitstoten, hoef je helemaal geen bpm te betalen. Haal hier dus vooral je voordeel uit en stap over op de stekkerauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *