Flex werken: 3 banen die je ook vanuit huis kunt doen

Het wordt steeds gemakkelijker en aantrekkelijker om vanuit huis te werken. Natuurlijk: werken vanuit huis heeft voor- en nadelen. Maar de voordelen beginnen steeds zwaarder te wegen. We doen met zijn allen steeds meer via internet, dus komen er ook meer mogelijkheden om je brood via de computer op tafel te krijgen. Wil je meer weten over banen die je makkelijk vanuit huis kunt doen? We hebben de drie leukste en meest aantrekkelijke opties voor je op een rijtje gezet.

#1: Werken als Virtual Assistent (VA)

In een 24-uurs-economie moet iedereen op ieder moment beschikbaar zijn. Voor mensen met een drukke baan en een volle agenda is dat soms bijna niet te doen, zeker niet als ze ook veel reizen voor hun werk. Daarom is er steeds meer vraag naar Virtual Assistents. Vanuit huis ondersteun je andere mensen met alledaagse taken, zoals het plannen van reisschema’s en het up to date houden van de agenda. Als je speciale expertise hebt, kun je dat natuurlijk ook inzetten.

#2: Freelance tekstschrijver

De informatie-economie draait op (virtuele) teksten. Bedrijven willen hun producten of diensten goed in de markt zetten, en bovendien gevonden worden op Google. Blogs laten schrijven met bepaalde trefwoorden of rondom bepaalde artikelen is een erg effectieve manier om dat te doen. Een goede kans voor de thuiswerker met een vlotte pen: naar goed geschreven teksten is altijd vraag. Wil je echt zelf een project opzetten, dan kun je ook een website of een blog beginnen. Als dat begint te lopen kun je als flexwerker vaak goed leven van de inkomsten uit advertenties.

#3: Fotograaf die werkt vanuit huis

Met een beetje inspanning kun je van je hobby je beroep maken – én vanuit huis werken. Ben je handig met een camera, en houd je ervan om foto’s te maken? Als freelance fotograaf kun je tegenwoordig prima vanuit huis werken. Je kunt jezelf laten inhuren voor gelegenheden, maar met een kleine investering is een studio aan huis misschien ook wel te realiseren. Is het je droombaan om als fotograaf aan de slag te gaan? Meer dan de apparatuur en een mooi online portfolio heb je in elk geval niet nodig om aan de slag te gaan.

Werken vanuit huis: iedereen kan het

Wil jij werken vanuit huis als freelancer, of een eigen bedrijfje opzetten? Met een beetje inspiratie en geluk is dat tegenwoordig prima mogelijk. Pak de vrijheid, en werk vanuit je eigen visie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *