Gebruik van plastic met dozen

Plastic wordt gebruikt in een breed scala aan producten, van ruimteschepen tot paperclips. Een aantal traditionele materialen, zoals hout, leer, glas, keramiek, enzovoort, is al vervangen door plastic. Doosverpakkingen hebben veel voordelen waarin ze kunnen worden gerecycled, en over het algemeen zijn ze veel duurzamer dan kartonnen dozen. Luchtdichte plastic verpakking containers kunnen helpen om de kwaliteit van voedsel te behouden en eventuele besmetting problemen te elimineren. Kunststof verpakkingen breken ook niet snel en kunnen onder extreme omstandigheden bij voedsel worden bewaard. Hier kan je rekening mee houden als we bedrukte dozen kopen.

Kunststof is erg waardevol

Een andere reden waarom plastic een populaire keuze is voor verpakkingsmateriaal, is vanwege het vermogen om het product onder elke hoek te laten zien zonder dat de verpakking noodzakelijkerwijs hoeft te worden geopend, net als een superdoos. Het is ook flexibel, lichtgewicht en kan worden aangebracht met films of coating om het uiterlijk van de verpakking te verbeteren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is plastic in feite recyclebaar, in die zin dat het minder energie kost om nieuw plastic te produceren in vergelijking met glas en andere materialen. Het beste van alles is dat het zeer kosteneffectief is!

Stijve dozen

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd wat voor soort doos ze gebruikten om iPhones te verpakken of die luxe retail producten zoals Rolex, Tiffany & Co en Marc Jacobs. Je hebt het gevoel dat het een soort karton is, maar was nog niet zeker vanwege het duurzame en premium uiterlijk. Dit type kartonmateriaal wordt een stijve doos genoemd. Een stijve doos is gemaakt van sterk gecondenseerd karton dat 4 keer dikker is dan het karton dat wordt gebruikt bij de constructie van een standaard vouwdoos.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *