Goud of zilver kopen? Dit moet je weten!

In deze onzekere tijden van crisis lijken handelaren niet meer te weten welke investeringen veilig en onveilig zijn. Ieder bedrijf wordt geraakt en de aandelenmarkt blijft enorm fluctueren. Naast aandelen hebben handelaren enorm veel andere opties om in te handelen, denk hierbij aan bijvoorbeeld goederen, obligaties, edelmetalen en olie. 

 

Edelmetalen

Er zijn verschillende manieren om te handelen in edelmetalen. De twee belangrijkste manieren zijn het handelen in de waarde van edelmetalen, of in de fysieke edelmetalen. Wanneer er gehandeld wordt in de waarde van edelmetalen koop je derivaten. Je speculeert dan puur op een prijs daling of stijging van het desbetreffende edelmetaal en investeert hierin. Wanneer je in fysieke edelmetalen handelt koop je dus daadwerkelijk een stuk edelmetaal. Je kunt bijvoorbeeld een munt van goud kopen.

 

De koers van edelmetalen

Tijdens deze economische onzekere tijden is de handel in edelmetalen weer aan het floreren. Omdat er enorme economische onzekerheid heerst, willen handelaren handelen in iets waarvan ze zeker weten dat het ‘er is’. Edelmetalen vertegenwoordigen een daadwerkelijk bezit, een edelmetaal van waarde en niet enkel een ‘stukje lucht’ in een bedrijf. Deze samenhang zorgt er voor dat over het algemeen de prijs van edelmetalen stijgt wanneer de rest van de economie daalt. Als je dus verwacht dat er een crisis aankomt, kan het dus verstandig te zijn om te investeren in edelmetalen. Je kunt dan bijvoorbeeld goud of zilver kopen.

 

Welk edelmetaal?

Er zijn tal van edelmetalen waar je in kan investeren. De meest bekende zijn zilver, goud, palladium en platina. Goud, zilver en platina worden alle drie onder andere gebruikt in sieraden, waardoor er altijd wel vraag naar deze edelmetalen zal blijven. De prijs van de edelmetalen hangt in dit geval wel samen met de vraag naar sieraden waarin deze edelmetalen verwerkt worden. Palladium en platina worden beiden ook gebruikt in katalysatoren, waardoor de prijs kan stijgen als de vraag naar katalysatoren stijgt. Zoals je merkt, hangt de waarde van edelmetalen vaak samen met veel andere factoren. Je geeft jezelf een voordeel als je je goed inleest in deze factoren en het juiste moment kiest om hierin te investeren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *