Haal de beste resultaten uit je website en applicatie

Beheer jij een website en/of een applicatie? Dan heb jij een webhost nodig, die jouw online bedrijf klaar zet en meehelpt met het groeien. De webhost verlost jou van de IT-problemen, door het infrastructuur gezond te houden. Dit doen ze op vlak van veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit. Dit noemen we managed services. Wanneer jij een gezond infrastructuur hebt, verhoog je het aantal bezoekers en ook het aantal conversies. Wil jij ook de beste resultaten behalen door middel van managed services? Lees dan snel verder.

Wat zijn managed services?

Managed services gaat over een IT-aanpak op maat, met het doel om zorgen uit handen te nemen van de beheerder. Managed services zorgen ervoor dat jouw website of applicatie volledig beveiligd is, 24/7 online staat en altijd bereikbaar is.

Waarom heb je managed services nodig?

Door middel van managed services bescherm jij de jouw volledige digitale omgeving van hackers en malware. Dit is niet alleen dat de site of app versleuteld is, maar het volledige netwerk en alle systemen, softwares, data en protocollen die eraan verbonden zitten.

Naast dat het volledige infrastructuur ondoorgrondbaar is voor buitenstaanders, is de kans tot downtime minimaal. Het dataverkeer wordt bestand gemaakt voor grote pieken en er wordt 24/7 gemonitord, waardoor de server niet zult vallen.

De managed services die noodzakelijk zijn voor jouw website of applicatie, hangt af van het soort webhosting dat je aanschaft. Op basis daarvan wordt er gekeken naar de juiste soort aanpak.

Welke webhosting past het beste bij mijn website?

Webhosting is de server, of een deel van een server, waar jouw site of app gebruikt van maakt om data op te slaan en systemen vanaf te laten draaien. Je kunt ervoor kiezen om een fysieke server te hebben of een cloud server. Deze server moet 24/7 aanstaan, met een internetverbinding en in connectie met het datacenter, om ervoor te zorgen dat jouw website of app altijd toegankelijk is.

Fysieke server

Een fysieke server staat in het bedrijfspand of in beheer op afstand. Fysieke servers in het eigen pand worden vaak gebruikt, omdat het sneller en goedkoper is dan werken met een cloud server. Handig als je veel data real time beschikbaar moet maken. Een nadeel van een fysieke server is dat je op locatie moet werken. Jij en je collega’s kunnen dus niet overal inloggen.

Cloud server

Een cloud server is een server op het internet. Desondanks een cloud server een kleine vertraging heeft, is het wel vele malen flexibeler dan een fysieke server. Bij een cloud server kun je namelijk zelf de capaciteit bepalen die je afneemt. Bij drukte kun je opschalen en bij mindere drukte is het ook mogelijk om af te schalen. Dit is bij een fysieke server niet mogelijk.

Waar moet je op letten

Wanneer je op zoek bent naar webhosting voor jouw website, zijn er een vijftal punten die je in kaart moet brengen:

  1. De grootte van de website
  2. Het verkeer op de website
  3. Is het een webshop of een informatief platform?
  4. Wordt er vanuit één vaste plek gewerkt of flexibel?
  5. De omvang van de back-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *