Het juiste verpakkingsmateriaal voor je bedrijf

Voor bepaalde bedrijven is verpakkingsmateriaal heel belangrijk en het juiste verpakkingsmateriaal vinden is dan natuurlijk het belangrijkste. Je wilt graag sterk materiaal, van hoge kwaliteit en dat niet zomaar kapot gaat tijdens het versturen van het pakketje. Het uitzoeken van verpakkingsmateriaal is ook afhankelijk van wat je erin wilt versturen, welk soort materiaal je nodig hebt en welke soort verpakking je zoekt. Er zijn veel verschillende soorten verpakkingsmaterialen, waarvan we de bekendste zullen bespreken in dit artikel. Ook geven we je een tip mee om het verpakkingsmateriaal nog meer eigen te maken voor je bedrijf.

Verschillende soorten verpakkingsmateriaal

Er zijn verschillende soorten verpakkingsmaterialen. Er zijn natuurlijk diverse maten dozen en enveloppen waarin je iets kunt verzenden, maar ook verschillende materialen waarvan de verpakking is gemaakt. De bekendste verpakkingsmaterialen zijn toch wel de brievenbusdoos, de normale kartonnen doos en de luchtkussen enveloppen.

  • Brievenbusdozen zijn dozen die dun genoeg zijn om in de meeste brievenbussen te passen. Dit is makkelijk voor een bezorger die dan niet hoeft aan te bellen. In deze soort pakketjes passen vaak boeken, sieraden en andere kleinere onderdelen.

 

  • In de luchtkussen enveloppen passen dit soort objecten vaak ook, voornamelijk als ze ook niet breekbaar zijn. Een luchtkussen envelop is perfect voor het versturen van papier of andere niet breekbare en lichtere materialen en producten. De envelop past vaak ook makkelijk door de brievenbus. Door het luchtkussen wordt het product in de envelop nog enigszins beschermd doordat de val gedempt wordt.

 

  • In de kartonnen dozen worden dan de grotere en zwaardere dingen verpakt en verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals televisies, lampen, meerdere boeken en films en nog veel meer grotere producten. Als er iets breekbaars in zit, wordt dit vaak aangegeven op de doos.

 

  • Dan heb je natuurlijk ook nog wikkelfolie voor de producten en verpakkingstape om de dozen dicht te maken.

Verpakkingsmateriaal laten bedrukken

Wil je je verpakkingsmateriaal nog meer eigen maken en duidelijk laten zien dat het van jouw bedrijf af komt? Dan is onze tip om het verpakkingsmateriaal te laten bedrukken met het logo van je bedrijf erop. Door dit te doen is de verpakking meteen herkenbaar voor diegene die een product van jou heeft gekocht en deze binnenkrijgt. Ook staat het een stuk mooier en professioneler om jouw mooie bedrijfslogo op de verpakking te hebben. Bestel het verpakkingsmateriaal makkelijk online en vraag aan of de leverancier het verpakkingsmateriaal dan meteen met jouw logo kan bedrukken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *