Het verhuren van hardware

Auto verhuren? Prima. Kantoormeubilair leasen? Geen probleem. Deze producten worden al vaak verhuurd of geleased. Maar heb je er ooit aan gedacht om laptops, tablets en servers te huren? Niet? Goed nieuws, deze apparatuur kan ook worden gehuurd. Er zijn al meerdere bedrijven, zoals Flexitrent, die hardware verhuren. De technologiesector is een industrie die voortdurend in ontwikkeling is om groei te stimuleren. Interne processen worden vereenvoudigd of er wordt meer omzet gerealiseerd. Negen van de tien keer moet u dan investeren in innovatieve ICT-oplossingen.

Gevolg

Ondernemers denken vaak: “Ik kan mijn apparatuur nog een jaar gebruiken.” Maar wat als uw ICT-apparatuur kunt huren en zo efficiënter kunt werken, de medewerkerstevredenheid verhogen en de kosten beter begrijpen?

Stel dat u 10 tablets nodig heeft. Hierdoor kan de buitendienst efficiënter werken en hebben ze meer tijd om bijvoorbeeld extra aandacht te geven aan bestaande klanten. Dan kan u twee dingen doen: U kunt wachten tot er genoeg geld is om te investeren, of zijn werkkapitaal gebruiken om direct te investeren. Deze twee opties hebben een aantal nadelen:

  • Door werkkapitaal te gebruiken voor ICT-apparatuur blijft er minder geld over voor andere investeringen;
  • Investeringen worden doorgaans in vijf jaar afgeschreven. Over drie jaar zullen er echter weer nieuwere en nog snellere tablets zijn die u dan niet kunt kopen;
  • Wat als u überhaupt geen geld heeft om te investeren?

Leasen

De technologiesector is innovatief. Elk jaar komen er nieuwe edities of modellen op de markt die sneller, dichter en mooier zijn dan de vorige. Dus de hardware die u vandaag koopt, is morgen weer oud.

Elk jaar apparatuur vervangen is onbetaalbaar. Maar met leasen kun je bijvoorbeeld elke twee jaar investeren in nieuwe, modernere ICT-apparatuur. Hoe het werkt? Meestal betaalt u elke maand een vast bedrag en soms is het ook mogelijk dat je aan het einde van de looptijd eigenaar wordt van de apparatuur. Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid om te investeren in nieuwe apparatuur, maar het is ook veel voorspelbaarder. U weet in de loop van de tijd precies hoeveel u per maand aan apparatuur uitgeeft. Dit maakt het budgetteren veel efficiënter. Als u geïnteresseerd bent geworden in het leasen van hardware of u wilt nog meer informatie, dan kunt u een kijkje nemen op flexitrent.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *