Hoe een SEO Expert je online beter vindbaar kan maken

Wanneer een potentiële klant een product opzoekt op internet, doet hij dit via een zoekmachine. In Nederland is Google de grootste zoekmachine. Een potentiële klant begint met het intypen van zijn zoekterm en er verschijnen meerdere resultaten op het scherm. Wanneer jouw bedrijf niet bij de eerste 5 resultaten staat zal meer dan 90 procent van de potentiële klanten jouw website niet openen. Dus hoe hoger je staat in de lijst van een zoekmachine hoe eerder de potentiële klant jou website vindt. Een SEO expert zorgt ervoor dat jouw positie in de zoekmachines wordt verbetert waardoor deze meer kans maakt te worden geopend door een potentiële koper.

Hoe zorgt een SEO Expert ervoor dat jouw website beter vindbaar is?

Een SEO expert zal, om jouw website beter zichtbaar te maken in een zoekmachine, bij het begin beginnen. Zo moet eerst duidelijk worden wat jouw website nu presteert ofwel kansen onderzoek. Hiervoor worden de prestaties van jouw website in kaart gebracht. De SEO specialist verdiept zich hiervoor in de bezoeker. Alleen zo komt een SEO specialist te weten welke zoekwoorden het meest worden gebruikt en wat de bezoeker wil bereiken met dat zoekwoord. Wat doet de bezoeker wanneer hij of zij het zoekwoord heeft ingetypt. Wat trekt de aandacht en wat juist niet. Hoe lezen bezoekers een website? Wanneer gaat een bezoeker van een website over tot een aankoop? Maar ook wordt onderzocht waarom een bezoeker juist niet overgaat tot een aankoop. Met andere woorden; een SEO specialist bekijkt jouw website door de ogen van een klant.

Belangrijke zaken waaraan een website moet voldoen om te functioneren in een zoekmachine

Een aantal zaken zijn voor elke website belangrijk. Bijvoorbeeld de techniek van je website; een snelle laadtijd, een duidelijke pagina titel en een goede meta description. Meta description is de tekst die wordt gebruikt als zoektekst en mag maximaal 155 tekens bevatten. Ook de content van je website is een belangrijke factor. Content houdt in dat jouw website tekstueel, visueel en auditief goed en sterk moet zijn voor jouw klant. Dit betekent niet alleen dat je een wervelende tekst plaatst op jouw website maar deze dient ook alle informatie te bevatten die jij wilt en kunt delen. Hoe sterker de autoriteit van jouw website hoe hoger de rang in een zoekmachine. Autoriteit wordt onder meer opgebouwd door middel van linkbuilding en door een sterk backlinkprofiel. Een SEO expert weet hoe dit zo optimaal mogelijk kan worden uitgevoerd.

Wat is het voordeel van SEO

Het grootste voordeel van SEO is, dat wanneer jij je SEO op orde hebt, je een hoger rendement behaalt. Misschien nog belangrijker dan een hoger rendement is een stabiel rendement. Wanneer je SEO blijft volhouden blijft jouw website een hoog rendement houden. Daarom alleen is het goed om een SEO expert in te schakelen. Deze zorgt ervoor dat jouw website dagelijks geüpdatet wordt waarbij jij zelf de handen vrijhoud om andere dingen voor jouw zaak te regelen. SEO optimalisatie betekent ook dat klanten makkelijker de weg vinden op jouw website en bij vragen hier ook een goed antwoord op krijgen. Een tevreden klant komt immers weer terug. Hoe vaker klanten terugkomen hoe hoger de rang in een zoekmachine wordt. Het sleutelwoord bij SEO is dan ook ‘onderhoud’. SEO uitbesteden kost geld maar brengt je aan de andere kant veel meer klanten.

Het daadwerkelijke doel van SEO

Wanneer je SEO uitbesteed zul je zien dat het daadwerkelijke doel niet het bovenaan komen in de zoekmachine is. Nee, het daadwerkelijke doel van een SEO expert is erop gericht om meer klanten te trekken op jouw website. Hoe meer bezoekers jouw website bekijken hoe meer kopende klanten jij krijgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *