Hoe richt je een werkplek zo efficiënt mogelijk in?

Een werkplek inrichten lijkt simpel, maar in de werkelijkheid is het vaak zo dat een kantoor veel efficiënter ingericht zou kunnen zijn. Je moet namelijk aan veel dingen denken wanneer je een kantoor inricht. Aan de ene kant moet de ruimte vooral praktisch zijn, maar aan de andere kant moet het ook de juiste sfeer uitstralen zodat het werknemers motiveert tijdens hun werk. Daarbij moeten een paar essentiële spulletjes aanwezig zijn en moet je ervoor zorgen dat deze niet kwijtraken. Met een kabelbinder kan je niet alleen elektriciteitskabels wegwerken, maar ook om dingen op te hangen. Op deze manier weten medewerkers deze spullen altijd te vinden en raken ze deze niet kwijt. Hieronder volgen nog een paar goede tips om een werkplek efficiënt in te richten.

De ruimte indelen

Een werkplek moet voldoende ruimte geven aan werknemers om hun werk te doen. Eigenlijk heeft iedereen een eigen bureau nodig waarop ze hun persoonlijke benodigdheden kwijt kunnen. Je kan ervoor kiezen om bureaus aan te schaffen die ingebouwde kastruimte aan de onderkant hebben. Zo gebruik je de ruimte onder een bureau optimaal als opbergruimte en slingeren er geen spullen rond. Het is belangrijk dat er voldoende loopruimte overblijft tussen alle meubelstukken in, zodat er geen opstopping ontstaat wanneer meerdere mensen door de ruimte moeten lopen. Let erop dat er ruimte nodig is om stoelen naar achteren te kunnen schuiven.

De sfeer van de ruimte

Een ruimte is pas echt efficiënt wanneer het de efficiëntie van medewerkers vergroot. Een goede sfeer zorgt voor een hogere productiviteit. Je kan bijvoorbeeld schilderijen ophangen. Daarnaast kan je ook planten neerzetten in het kantoor. Dit zorgt niet alleen voor een leuke sfeer, maar ook voor een betere luchtkwaliteit. Planten zuiveren namelijk de lucht om zich heen. Een element dat niet mag worden vergeten als het om sfeer gaat is licht. De verlichting van een ruimte kan de concentratieboog van mensen vergroten, maar ook de gemoedstoestand. Je kan ervoor kiezen om samen met je medewerkers de lichten uit te zoeken waardoor je zeker weet dat iedereen er tevreden mee zal zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *