Hoe u de productiviteit van een fabriek kan verhogen

Bij fabrieken kan de hoogste omzet stijging worden gehaald door het verhogen van de productiviteit. Meer producten staat namelijk gelijk aan meer omzet. In deze blog leest u hoe u dat kan doen. 

Het automatiseren van processen 

Verschillende processen zijn erg tijdrovend en daarom erg duur om het door menselijke hand te laten doen. Veel van de processen kunnen machinaal gedaan worden, zodat de productiviteit dusdanig verhoogd wordt dat machines per product veel goedkoper zijn dan arbeiders. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van verpakkingen, een vulmachine kan bijvoorbeeld 1000 verpakkingen per minuut nauwkeurig afwegen en verpakken, terwijl een medewerker op zijn snelst 1 verpakking per 30 seconden kan doen.  

Interne samenwerking stimuleren 

Hoe dragen verschillende afdelingen bij aan de doelstellingen van uw organisatie? Hoe verloopt de communicatie en samenwerking tussen afdelingen? Het contact tussen afdelingen of organisatie-eenheden kan vaak worden verbeterd. Verwachtingen tussen afdelingen zijn mogelijk onduidelijk, waardoor de samenwerking niet optimaal is. Afdelingen kunnen elkaar bezig houden zonder de doelen van de organisatie te dienen. Wrijving kan ook ontstaan tussen afdelingen of organisatie-eenheden. Dit leidt in alle gevallen tot een verlies aan efficiëntie, effectiviteit, productiviteit en klantgerichtheid door de hele organisatie. Het is erg belangrijk dat alle afdelingen de bal aan elkaar doorgeven en niet tegen elkaar werken. Dit creëert de eenheid die de basis vormt van het succes van de organisatie. 

De primaire organisatie ondersteunen 

Om de productiviteit van uw organisatie te verbeteren is het noodzakelijk dat de mensen in de primaire organisatie optimaal ondersteund worden door de HR-afdelingen. Alleen dan kunnen uw medewerkers efficiënter, efficiënter en klantgerichter werken. De HR-afdelingen zorgen ervoor dat de hoofdorganisatie het ook daadwerkelijk beter kan doen. Zo onderhoudt de ICT-afdeling technische systemen en biedt ze hulp bij ICT-problemen, waardoor medewerkers hun werk kunnen doen. Is het goed functioneren van de primaire organisatie op dit moment het doel van alle HR-afdelingen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *