Hoe vind ik een medewerker die bij mijn organisatie past

Vroeger werkte personeel soms wel 40 jaar voor één organisatie. Tegenwoordig is dat bijna een utopie. Steeds vaker zien we personeel maar een jaar of drie bij een organisatie werken om vervolgens weer ergens anders aan de slag te gaan. Het kan daarom voor u lastig zijn om in te schatten of u gaat investeren aan een medewerker die voor u de komende jaren een toegevoegde waarde is. Zeker als dit personeelslid niet blijkt te klikken met de organisatie en zelfs korter dan 3 jaar bij uw organisatie werkt.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om het juiste personeelslid beter te leren kennen voordat u hem of haar in zee gaat.

Assessment afnemen

Zo’n mogelijkheid is het afnemen van een assessment. Een assessment geeft inzicht in een professioneel profiel van de persoon in kwestie. Afhankelijk van de functie en rol kan er een specifieke vragenlijst samengesteld worden. Een assessment geeft inzicht in de persoonlijke en professionele drijfveren, het analytische vermogen, communicatie vaardigheden, managementstijlen en andere competenties.

Door het afnemen van zo’n assessment, wordt er een zeer goed beeld van een kandidaat geschept. Dit kan over het profiel van de organisatie heen gelegd worden om te zien of beide partijen met elkaar matchen.

Hoe gaat het afnemen van een assessment?

Het afnemen van een assessment lukt niet met het downloaden van een vragenlijstje van het internet. Je krijgt daarmee geen goed inzicht in het personeel. Dit is een intensief traject waarbij specialisten door middel van gerichte vragen en opdrachten een compleet plaatje van iemand kunnen schetsen en daardoor gericht feedback kan geven.

Dit kost best veel tijd. Met een assessment ben je al gauw een halve dag tot een hele dag ‘zoet’. Het is daarom aan te raden om met een partij samen te werken die in de regio zit. Zo kan degene gemakkelijk op locatie langskomen. Is uw bedrijf voorbeeld gevestigd in of rondom Breda? Zoek dan eens op assessment bureau Breda voor geschikte partijen bij u in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *