Hoe vind je een geschikt adviesbureau?

Het is mogelijk dat je als bedrijf of ondernemer even vast komt te zitten en de hulp van een adviesbureau in moet schakelen. Dit is niets om je voor te schamen, want het is erg normaal. In de veranderende wereld van tegenwoordig moeten processen constant worden bijgesteld, moet je steeds meer open zijn en wordt er veel nadruk gelegd op prijzen en het vinden van de goedkoopste aanbiedingen. De wereld gaat door, maar jij zit vast. En dat is nooit een goede situatie. Schakel direct de hulp van een adviesbureau in en je kunt snel weer verder.

Wat doet een adviesbureau?

Adviesbureaus, de naam zegt het natuurlijk al, geven advies. En dat in een bepaald vakgebied, zoals financiën, digitaal werken, duurzaamheid of huisvesting. Er zijn adviesbureaus te vinden die je kunnen helpen met een groot aantal problemen. Ze nemen het werk niet van je over, maar adviseren je over hoe je het beter kunt doen. In het huidige klimaat is digitaal werken bijvoorbeeld een belangrijke ontwikkeling. Hoe kun je het teamgevoel bewaren terwijl je allemaal thuis achter de computer zit? Een adviesbureau helpt je met het optimaliseren van je werkprocessen en het opzetten van een nieuwe strategie.

Zoek naar referenties

Het is essentieel dat je een goed adviesbureau uitkiest dat samen met jou vooruitgang gaat boeken. Uiteraard heb je dan eerst een bureau nodig dat gespecialiseerd is in jouw probleem en dan kunnen referenties een uitstekend hulpmiddel zijn om deze te vinden. We bedoelen dan niet referenties die op de website van het adviesbureau zijn geplaatst, maar van collega’s, klanten of professionele contacten die al eens van een bureau gebruik hebben gemaakt. Vraag rond, want wie weet nu beter welke resultaten een adviesbureau kan boeken dan iemand die ermee gewerkt heeft?

Ga een aantal gesprekken aan

Maak een selectie van geschikte adviesbureaus en ga met hen in gesprek. Het is dan belangrijk dat je duidelijke informatie krijgt en dat jullie samen een aantal doelstellingen opstellen. Beoordeel de haalbaarheid en stel een manier om het resultaat te meten vast. Tijdens de gesprekken, die overigens gratis zouden moeten zijn, krijg je een goed gevoel van het bureau dat voor je zit en kun je aan de hand daarvan gemakkelijker een beslissing maken over hoe geschikt ze voor je zijn. Het is belangrijk dat het klikt en dat jullie een goede samenwerking tegemoet gaan. Daarom zijn deze adviesgesprekken bijzonder belangrijk.

Beoordeel de kwaliteit

Het grappige van adviesbureaus is dat ze vaak diensten aanbieden die ze zelf ook toepassen. Misschien heb je een adviesbureau nodig op het gebied van SEO. Dan kun je gemakkelijk uitvinden of ze goed zijn in hun werk door de Google SEO score op te zoeken. Kijk hoe hoog ze in de zoekresultaten terecht gekomen. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Het belangrijkste is dat het bureau je begrijpt en dat je het gevoel krijgt dat jullie samen wat kunnen bereiken. Het doel is om alles snel weer op de rit te hebben en het zelf weer over te pakken. Kies een adviesbureau dat jou helpt snel je zaken weer op orde te hebben.

Op zoek naar een geschikt adviesbureau? Neem dan eens contact op met YNNO en ontdek wat zij voor je kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *