energielabel bedrijfspand aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel bedrijfspand?

Wist je dat het voor pandeigenaren verplicht is om te beschikken over een geldig energielabel bij de verkoop of verhuur van hun bedrijfspand? Deze verplichting geldt sinds 1 januari 2008. Het doel van deze energielabel verplichting is verduurzaming van bedrijfspanden. Meer weten over een energielabel bedrijfspand? Wij geven hieronder handige informatie over hoe je een energielabel voor je bedrijfspand kunt aanvragen.

Energielabel bedrijfspand verplicht

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een energielabel voor je bedrijfspand verplicht als je het pand gaat verkopen of verhuren. Deze verplichting is voor veel pandeigenaren de voornaamste reden om een energielabel aan te vragen. Voldoe je namelijk niet aan de labelplicht? Dan riskeer je een flinke boete die kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Vanaf januari 2023 geldt een nieuwe verplichting, waarbij elk kantoor groter dan 100m2 minimaal een energielabel C heeft.

Voor welke bedrijfspanden geldt de verplichting?

Een energielabel is verplicht voor bijna alle utiliteitsgebouwen. Deze gebouwen kunnen de volgende functies hebben: kantoor, onderwijsinstelling, gezondheidszorg, publieke instelling, hospitality functies, sportgebouw of winkelpand.

Vergelijk energielabel bedrijfspand offertes

Als je een energielabel voor je bedrijfspand nodig hebt is het nodig om een opname door een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf aan te vragen. Na de opname van het pand op locatie worden de genoteerde gegeven uitgewerkt tot een geldig EPA-rapport. De kosten voor een geldig energielabel kunnen aardig oplopen, daarom kan het verstandig zijn om verschillende energielabel bedrijven met elkaar te vergelijken. Op EnergielabelOffertes.nl kun je gemakkelijk meerdere offertes aanvragen en met elkaar vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *