Hoe werkt mediation Deventer precies?

Een echtscheiding is voor niemand leuk. Het brengt in de praktijk ook steeds heel wat kopzorgen met zich mee. Uiteraard is het zo dat ervoor elke echtscheiding geldt dat ze bijzonder emotioneel is. Jullie hebben immers uiteraard wellicht een lange periode samen doorgebracht en lief en leed gedeeld. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan een scheiding ook zeer aanzienlijke, financiële gevolgen hebben. Om ervoor te zorgen dat jullie er beiden zo optimaal mogelijk uit kunnen geraken is het in de praktijk een goed idee om ervoor te kiezen om een beroep te doen op de mogelijkheden die mediation Deventer biedt. In plaats van een advocaat onder de arm te nemen is het mogelijks een veel interessantere keuze om te kiezen voor het inschakelen van een zogenaamde scheidingsmediator. Wat u nu precies allemaal kunt verwachten van mediation Deventer vertellen we u graag hier op deze pagina.

Hoe werkt mediation Deventer precies?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar hoe mediation Deventer nu precies werkt. In tegenstelling tot bij het inschakelen van een advocaat geldt voor mediation Deventer dat er een soort van “goodwill” moet zijn van beide partners om met elkaar een overeenkomst te bereiken. Dat lijkt eenvoudig, maar in de praktijk wil dat best wel eens een behoorlijke uitdaging zijn. Het is dan ook zo dat lang niet alle partners uit een huwelijk bij een echtscheiding nog met elkaar door dezelfde deur kunnen. Dat is vervelend, niet in het minst wanneer er bijvoorbeeld ook kinderen betrokken zijn bij de echtscheiding. Toch kan mediation Deventer voor ongelofelijk veel mensen de perfecte oplossing betekenen. Een echtscheiding hoeft dan ook in de praktijk helemaal niet zwaar en erg duur te zijn.

Welke stappen doorloopt u bij een scheidingsmediator?

Wanneer u zich wel aangetrokken voelt tot de mogelijkheden van mediation Deventer zult u kunnen vaststellen dat er daarbij tal van verschillende stappen moeten worden doorlopen. In eerste instantie is het zo dat er een kennismaking met beide partners zal gebeuren. Daarna volgt er een zogenaamd intakegesprek. Dit gesprek is vereist om met zekerheid te kunnen stellen dat beide partners open staan voor het proces dat moet worden doorlopen bij een scheidingsmediator. Na het intakegesprek is het zo dat er nog rekening dient te worden gehouden met de onderstaande fases die moeten worden doorlopen:

  1. Er moet worden gewerkt aan een ouderschapsplan;
  2. Het houden van vervolggesprekken;
  3. De opstelling van een echtscheidingsconvenant;
  4. De ondertekening en het indienen van een verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank;
  5. Het inschrijven van de echtscheiding;

Het spreekt voor zich dat het best mogelijk is dat er bepaalde zaken zullen ontbreken in het traject dat jullie moeten afleggen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor het opstellen van een ouderschapsplan. Indien er geen kinderen zijn die deel uitmaken van het huwelijk is dit immers uiteraard helemaal niet van toepassing.

Is mediation Deventer volgen een aanrader of niet?

Het kan zeker en vast een aanrader zijn om ervoor te kiezen om mediation Deventer te volgen. Op deze manier kan u zichzelf heel wat pijn besparen. Bovendien is het ook nog eens zo dat u met een beetje geluk veel minder financiële gevolgen zult ondervinden van de echtscheiding. Zo slaat u dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Opzoek naar een scheidingsmediator in de omgeving van Deventer? Kijk op www.descheidingsmediator.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *