Houd inbrekers buiten de deur

Wat is nou de beste manier om ervoor te zorgen dat er bij jou niet ingebroken wordt? Wat voor een apparatuur moet je dan aanschaffen en wat werkt wel en niet? Beveiligingscamera’s zijn dan een idee waaraan je kan gaan denken om een inbraak te voorkomen. Of op zijn minst een inbreker vast te leggen. Een slimme aanpak om de inbrekers op afstand te houden. Hoe weet je nou welke camera het meest geschikt is voor jouw huis? Uiteindelijk wil je er natuurlijk voor zorgen dat als je beveiliging hebt dit niet direct opvalt zodat de inbreker(s) niet weten dat ze door jou vast worden gelegd op beeld. Een voorbeeld van zo een camera is een dome camera. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van een dome camera.

Wat zijn de voordelen van een dome camera?

Elke camera heeft zijn eigen voordelen. Laten we beginnen met een van de handigste voordelen die een dome camera met zich mee brengt.
Een dome camera is opgesteld zodat je van buitenaf niet kan zien welke richting de camera op filmt. Dit zorgt ervoor dat de inbreker niet weet of, hij of zij, wel of niet wordt vastgelegd op beeld.
De camera is makkelijk om zelf te installeren. Dit is fijn als je erg druk bent en bijvoorbeeld geen vrij kan krijgen van je werk. Je kan hem dan zelf op elk gewenst moment installeren zonder dat je een afspraak hoeft te maken met een monteur.
Door de manier waarop de camera is gemaakt heb je ook veel zicht. Afhankelijk van welke dome camera je koopt, kan er zich zijn tot wel 270 graden horizontaal en 90 graden verticaal. Met deze camera is het dan ook niet aannemelijk dat een inbreker niet vastgelegd wordt.
Of de camera nu binnen of buiten hangt dat maakt niet uit. Het apparaat is weerbestendig en kan een stevig regenbui of veel wind zeker wel aan. Naast dat de camera erg stevig is en zeker een storm is hij ook beschermt tegen vandalisme. Het is erg moeilijk om de camera zomaar even te vernielen.
Een dome camera heeft een, zoals de naam al aangeeft, ronde vorm. Dit is er handig en functioneel omdat dit ervoor zorgt dat deze minder opvalt dan andere beveiligingscameras.

Welke verschillende dome camera’s zijn er eigenlijk?

Nu je alle voordelen hebt gelezen van een dome camera ben je vast benieuwd wat de verschillende soorten zijn waaruit je kan kiezen. Je wilt wel een camera die voldoet aan al je eisen.
Je hebt een vaste camera, dit is een camera waarbij de lens vast dit en niet gedraaid kan worden.
Dan heb je een draaibare camera, de naam zegt het al een beetje maar dit is een camera waarbij de lens tot 180 graden kan draaien. Deze draaiing is zowel horizontaal als dat er ook een verticale draaiing in zit.
De volgende variant is een camera met bewegingssensor. Dit betekent dat het moment dat de camera een beweging detecteert zal gaan opnemen. Op andere momenten neemt de camera niet op.
Camera’s met een infrarood functie is een nog een ander soort dome camera. Hiermee wordt gezorgd dat je ook scherpe beelden krijgt als er in de nacht iets gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *