Investeren in je onderneming is een investering in jezelf.

Een manier om te kunnen investeren in je onderneming, is door geld te lenen via een zakelijke lening of een zakelijk krediet. Een reden om een dergelijke lening af te sluiten, zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een startkapitaal te hebben om bepaalde producten aan te kunnen schaffen om je bedrijf van de grond te krijgen, een bedrijfsauto te kunnen financieren zodat je sneller bij je klanten kan zijn en meer klanten per dag kan helpen of een onverwachte kans te kunnen grijpen die je onderneming een ontzettende boost zou kunnen geven. Ook kan een reden zijn dat je ineens met onverwachte kosten bent komen te zitten: een lening kan hierbij hulp bieden om je onderneming staande te houden in een periode van onverhoopte onkosten.

Bij een zakelijke lening ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening. Dit bedrag betaal je vervolgens in termijnen terug en je betaald een vooraf afgesproken rente percentage over dit bedrag. Geld dat je hebt terugbetaald, kan je niet opnieuw opnemen. Bij een zakelijk krediet is dit wél mogelijk. Bij een zakelijk krediet staat er een geldbedrag voor je klaar bij de bank en kan je wanneer je maar wilt en hoeveel je maar wilt, geld opnemen. Tot het vaste afgesproken limiet natuurlijk! Je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag en het bedrag dat je elke maand aflost, kan je ook weer opnemen wanneer je dit nodig hebt. In beide gevallen gaat het om een product op maat en daarom is het belangrijk om vooraf van beide mogelijkheden de voor en nadelen naast elkaar te leggen en om te kijken wat het beste bij jou en je onderneming past.

Om een lening af te kunnen sluiten, is het belangrijk om een ondernemingsplan te hebben en financiële onderbouwing te kunnen geven. Denk aan hoe je van plan bent de aflossingen te gaan doen, wanneer je het geld nodig hebt, hoe veel geld je nodig hebt en voor welke periode je het geld nodig zal hebben. Leningen kunnen lopen van 100.000 euro tot wel miljoenen euro’s! Houd er rekening mee dat er gevraagd kan worden naar debiteuren, crediteuren en jaarrekeningen van de afgelopen jaren.

 

Voordat je de lening afsluit, is het verstandig meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. De rente is anders per aanbieder en hangt af van het bedrag dat je wenst te lenen. Je kan hier online op de websites van de aanbieders al veel informatie over terugvinden. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kan je een afspraak maken met de desbetreffende bank om je plannen en het doel van de lening te doorspreken. Succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *