Is het voor mij nuttig om een kredietverzekering af te sluiten?

Veel ondernemers hebben geen kredietverzekering. Deze verzekering wordt vaak onderschat terwijl je er veel ellende mee kunt voorkomen. Een kredietverzekering beschermt jouw tegen klanten die niet (kunnen) betalen. Het risico dat een van je klanten failliet gaat, blijft altijd bestaan en zie je vaak van te voren niet aankomen. Hierdoor kan je bedrijf veel schade oplopen. Het geld wat je mis loopt investeer je liever terug in het bedrijf. Vooral wanneer dit bij een grote klant gebeurd loop je het risico om zelf financieel ten onder te gaan. Om te voorkomen dat in z’n situatie je eigen bedrijf omvalt kan je een kredietverzekering afsluiten.

Maar wanneer is het nuttig om een kredietverzekering af te sluiten? We snappen dat je jezelf afvraagt of een kredietverzekering nuttig is voor jou. Vaak is het antwoord daarop ja! Werk je samen met andere klanten? (B2B) Werk je met facturen? Is een klant ooit failliet gegaan? Worden de rekeningen door klanten te laat betaald? Wanneer je één van deze vragen met ja kunt beantwoorden, is een kredietverzekering al aan te raden. Een kredietverzekering is geen garantie op betalende klanten, maar beschermt je wel tegen de schade die je hierdoor op kunt lopen.

Kredietverzekeringen zijn er in veel verschillende soorten. Wil je alleen een specifiek project of klant verzekeren? Dit is mogelijk! Ook kan je een doorlopende kredietverzekering afsluiten zodat je altijd beschermd bent tegen onverwachte tegenslagen. De prijs van een kredietverzekering wordt vaak bepaald aan de hand van de omzet van jouw bedrijf. Hierdoor is een kredietverzekering niet alleen interessant voor grote internationale bedrijven, maar ook voor kleine bedrijven en middelgrote bedrijven. Wanneer je twijfelt of niet goed weet hoe je dit aan moet pakken is het aan te raden contact op te nemen met een kredietverzekeraar. Zo kan iemand je persoonlijk adviseren en meekijken naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *