Is investeren in cryptovaluta verstandig en hoe moet het

Is investeren in cryptovaluta verstandig en hoe moet het?

Als je me een paar jaar geleden de term ‘cryptovaluta’ had genoemd, had ik me een soort valuta voorgesteld die gebruikt wordt in de onderwereld. Vandaag de dag lezen we niet alleen in zakelijke secties van dagelijkse websites of financiële publicaties over zaken als Bitcoin, maar ook op de voorpagina. De ontwikkelingen gaan dus enorm snel en veel mensen vragen zich af wat de impact is op lange termijn. Is het te laat om nog mee te gaan in de wereld van crypto en kun je er nog aan verdienen? Laten we eens gaan kijken!

Wat is cryptovaluta nou eigenlijk?

Van Bitcoin hebben we allemaal weleens gehoord, maar dit is écht niet de enige mogelijkheid. Er zijn wel duizenden verschillende cryptovaluta’s. De verschillende valuta’s en de koersen kun je bekijken op crypto-valuta.nl. Maar goed, wat is het nu eigenlijk? Cryptovaluta is een betalingsvorm die online kan worden ingewisseld voor goederen en diensten. Veel bedrijven hebben hun eigen valuta uitgegeven, vaak tokens genoemd. Deze kunnen specifiek worden verhandeld voor de producten of de dienst die het bedrijf levert. Deze tokens koop je weer met echte valuta.

Kun je geld verdienen met cryptovaluta?

Aanhangers zien cryptovaluta’s zoals Bitcoin als de valuta van de toekomst en racen om ze nu te kopen, vermoedelijk voordat ze waardevoller worden. Dit kan de waarheid zijn, maar ook een volstrekte leugen. Niemand kan de toekomst voorspellen. Wel kun je goed onderzoek doen naar de valuta waar in je wilt investeren, zijn geschiedenis en kun je gebruik maken van professionele bedrijven om de juiste aankopen te doen. Wanneer de valuta waar jij in hebt geïnvesteerd meer waard wordt, kun je hem verkopen en maak je winst. Dus ja, je kán er geld mee verdienen. Toch zijn Bitcoin en andere cryptovaluta gedurende een groot deel van hun geschiedenis allesbehalve stabiel geweest. Het is dan ook duidelijk dat het investeren in cryptovaluta onzekerheden met zich mee brengt, maar tegelijkertijd grote winsten kan opleveren. Beleggen blijft ten slotte altijd een risico, maar dat is de sensatie ervan, toch!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *