Je agrarisch bedrijf automatiseren met deze machines!

Overal ter wereld wordt steeds meer geautomatiseerd. Zo ook binnen de landbouwsector. Veel agrarische bedrijven zijn echter nog niet volledig geautomatiseerd. Daarom beschrijven we in dit artikel enkele machines die jou kunnen helpen bij het automatiseren van je landbouwbedrijf!

Grondbewerkingsmachines

Voor in de landbouw zijn er diverse grondbewerkingsmachines verkrijgbaar. Het bekendste voorbeeld is een cultivator. Andere grondbewerkers zijn onder andere spitmachines, grondfrezen, woelen en eggen. Dit soort machines bewerken de grond, zodat er op een goede wijze iets op kan groeien. Iedere machine soort doet dit weer op een specifieke manier. Weer een andere variant grondbewerker is bijvoorbeeld een bodemvlakker. Deze maakt de bodem vlak zodat er op gezaaid kan worden.

Transportbanden

In de landbouwsector wordt er gebruikt gemaakt van verschillende soorten transportbanden. Deze lopende transportbanden kunnen zaken als de oogst of grondstoffen vervoeren. Naast de reguliere transportband bestaan er op duobanden. Dit zijn twee transportbanden aan elkaar die uitgeschoven kunnen worden. Zo kan er dus één lange band worden gecreëerd. Ook zijn deze twee transportbanden in een hoek tegen elkaar op te zetten. Wanneer je slechts één band nodig hebt, kun je ze over elkaar heen geschoven laten. Dit bespaard dus weer ruimte! Je kan een duoband huren bij Van Trier.

Transportbanden kunnen samenwerken met diverse andere soort agrarische machines. Zo kunnen ze aangesloten worden op een hallenvuller, een trechter, een doseerhopper of een kistenvuller. Deze laatstgenoemde machine is handig wanneer je oogst (zoals aardappelen, uien of wortels) in kisten moet worden gedaan. Hallenvullers zijn geschikt voor het vervoeren op hoogte (doordat ze in hoogte verstelbaar zijn), en doseerhoppers zijn weer geschikt voor laag vervoer.

Bemestingsmachines

Een andere belangrijke machine binnen de landbouw is de bemestingsmachine. Zonder bemesting is er immers geen landbouw! Ook bemesters zijn er weer in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan zodenbemesters die (gekoppeld aan een mesttank) mest in de aarde injecteren, mestverspreiders en kalkstrooiers.

Oogstmachines

Na het groeien zal er uiteraard ook geoogst moeten worden. Voor ieder soort gewas zijn hiervoor weer andere soort machines beschikbaar. Zo bestaan er aardappelrooiers, maishakselaars, schudders voor hooi/gras, wikkelaars en combines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *